Salát z červeného zelí

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g červené zelí
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g šunka
    • 1
      ks pomeranč
  • Zálivka
    • 1
      lžička vinný ocet
    • 0,5
      lžička hořčice plnotučná
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí opláchneme, odstraníme vnější listy a vyřízneme košťál. Poté je osušíme, najemno nakrouháme a krátce povaříme v osolené vroucí vodě.
2
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na proužky, cibuli na kolečka a šunku na nudličky.
3
Pomeranč důkladně vydrheneme, oloupeme, kůru nakrájíme na tenké poružky, z dílků odstraníme blanky a dužinu nakrájíme na kousky. Ocet smícháme s hořčicí a olejem, dochutíme solí a pepřem.
4
Papriku, zelí, cibuli, pomeranč a šunku vložíme do mísy a promícháme. Vlijeme zálivku a hotový salát můžeme ozdobit pomerančovou kůrou.
Zařazení: Pokrmy Saláty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.