Autor:

Sarma od Muki

240 minut PT0H240M
Střední
Ingredience
Hlávkové zelí
v sáčku, kyselé
1 ks
Mleté maso 500 g
Rýže 2 hrst
Cibule 1 ks
Máslo 1 ks
Masox 1 kostka
Sůl  
Pepř mletý  
Ajvar
nebo rajský protlak
1 lžíce
Sarma od Muki

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno) osolíme a opepříme.
Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene.
List naplním malým množstvím masa (mám ráda malé závitky) a bud složím obě dvě strany dovnitř a pak zamotám od kořene do špice nebo rovnou začnu motat od kořene a pak volné okraje prstem zacpu dovnitř smotku.
Naskládám do vysokého hrnce těsně vedle sebe. Zaliji vodou a dáme máslo s ajvarem a masox.
Na velmi mírném ohni vaříme minimálně 2 hodiny. Klidně i 3-4 hodiny. Nic se tím nemůže zkazit.
Někdo dodává i smetanu nebo šlehačku nebo jíšku těsně před dovařením. To už ale podle chuti, co kdo má rád.
Vypadá to složitě, ale je to jednoduché a příprava je rychlá a to vaření mi nevadí, když koukám na telku. Dělám totiž večer na druhý den, sarma je tak ještě lepší. A v lednici vydrží dlouho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Farfalle s grilovanou paprikou Špagety, penne i farfalle - zamilujte se do těstovin! Články z

Komentáře k receptu: Sarma od Muki

Komentáře

  1. Alena Melova   07.05.2016 | 12:02 | reagovat | závadný

    Ja som teraz prišla zo Slovenska a tam som zakysané listy dostala kupit v Bernolákove při Senci v kapustárni/ krouhané zelí/ a majú to krásně balené po 10 ks. :-$

  2. Martina Jurošková   25.02.2009 | 18:09 | reagovat | závadný

    Tak vidim, že muj obsahly komentar ke kysane hlavce stale neni prirazen,nevim proč , když jsem jej posilala zaroven s fotkou.Takže bych chtela poprosit znovu spravce aby tento komentar vložil !!!

  3. Tereza J.   16.02.2009 | 18:29 | reagovat | závadný

    Pani Hanka, kľudne sa dá použiť aj hlávka kapusty nekvasená. Inak, až teraz som si všimla, že v popise je napísané, že listy kyslej hlávky kapusty sparíme. Keď rozoberiem kyslú hlávku, listy netreba sparovať, oni sú už totiž mäkké, krásne sa dajú zbaliť :)))

  4. Hana Š   16.02.2009 | 15:50 | reagovat | závadný

    Tady se celá hlávka kysaného zelí dá sehnat opravdu hooodně těžko. Mně tohle zelí vozil kamarád z Chorvatska. Tak pokud máte známého Chorvata, který jezdí často domů, pak mu zkuste říct ;) Jinak já dělám holubce podle receptu tchyně ze Zakarpatské Ukrajiny z obyčejného zelí, které spařím, než listy rozeberu. Dobrou chuť ;)

  5. Olga .   10.01.2009 | 12:00 | reagovat | závadný

    jj " Holubce od rodilé Ukrajinky " :o)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web