Autor:

Sarma

Střední
Ingredience
Bílé zelí  
Kysané zelí 500 g
Mleté maso 700 g
Rýže  hrst
Sůl  
Mletá paprika  
Bobkový list  
Hladká mouka  
Tuk  
Vejce  
Rajčata 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Masovou směsí (mleté maso, polouvařená rýže, vejce, paprika, sůl) naplníme spařené zelné listy. Zbytek hlávky nakrájíme do vysokého hrnce, přidáme vrstvu kyselého zelí.

Poklademe zelné závitky a vše zalijeme studenou vodou. Začneme vařit, osolíme, přidáme rajčata, sůl, bobkový list. Vaříme asi 90 minut, před dovařením dochutíme octem a solí. Nakonec zaliijeme paprikovou jíškou a provaříme. Možno provařit z feferony.

Podáváme s chlebem, případně přelijeme kysanou smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Sarma

Komentáře

  1. HL   16.12.2013 | 4:46 | reagovat | závadný

    tento recept znam moc dobre, mam ho od me babicky, ktera stravila pul zivota v Jugoslavii, akorat zakladem je, ze ta hlavička zeĺi ma byt kysana spolecne ze zelnaku s kysanym zelim a do masa se nedava paprika ani vejce , takze priprava na toto jidlo u nas zacina pravidelne uz napodzim pri nakladani zeli. Je to naprosto luxusni a u nas v rodine tradicni jidlo

  2. Klára Keselyova   08.02.2008 | 20:23 | reagovat | závadný

    Tak ako píše Terezka, aj u nás je to plnená kapusta, alebo Takarky.Ale meso je pol.-čerstvé a pol-údené.Rajčiny ani zásmažku nedávam, ale do mesa dám viac ryže, cesnak a nakoniec smotanu, ale najčastejšie, až na tanieri, lebo keď robím tento recept,je to na viac dní, alebo aj do mrazničky.

  3. Tereza J.   08.02.2008 | 18:56 | reagovat | závadný

    U nás je to obyčajná plnená kapusta, ale na názve skutočne nezáleží :))) Je to dobré.

  4. Helena   08.02.2008 | 17:17 | reagovat | závadný

    Také se to,anonyme,jmenuje Golubce,ale to je přece jedno.Výborný receptík

  5. Anonym   08.02.2008 | 14:59 | reagovat | závadný

    TENTO RECEPT JE STARÝ A JMENUJE SE HOLUBCE

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web