Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks jitrnice
    • 5
      ks vejce 4 -
    • 200
      g kysané zelí okapané
    • brambory
    • sůl a pepř
    • olej
    • 2
      ks cibule středně velké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova.
2
Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za stálého míchání necháme nasucho osmažit dozlatova. Když je jitrnička osmažená dokřupava zalijeme jí rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci, která necháme za stálého míchání srazit.
3
Brambory uvaříme obvyklým způsobem, zelí necháme okapat.
4
Jitrnici, brambory a zelí nandáme na talíř, zasypeme cibulkou a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Joly
    Joly |

    11. 7. 2016 13:18

    Je to vyborna a superrychla zalezitost, navod jak se dobre najist a nestravit nad hrncema vic nez par minut jindy stravenych nad sackovou polevkou nebo synteticky propravenou hotovkou.

  • Jitka
    Jitka |

    18. 11. 2014 11:42

    Jednoduchý a skvělý. S manželem jsme se olizovali až za ušima a přitom jsem skoro nevařila :-) .

  • Anička
    Anička |

    12. 4. 2012 19:31

    Stašně jednoduchý a přitom tak dobrý.