Autor:

Chilli con carne IV.

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Rostlinný olej 1 lžíce
Cibule
velká
1 ks
Červená paprika
čerstvá
1 ks
Česnek
nakrájené na plátky nebo prolisovaný
2 stroužek
Chilli
vrchovatá (jemnější chuť - jen 1 lžička)
1 lžíce
Paprika - sladká 1 lžíce
Drcený kmín 1 lžíce
Mleté maso - hovězí 500 g
Hovězí vývar 1 kostka
Rajčata
konzervovaná (1 plechovka)
400 g
Majoránka 1/2 lžíce
Cukr 1 lžíce
Rajský protlak 2 lžička
Fazole
sterilované
400 g
Sůl  
Pepř mletý  
Chilli con carne IV.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut ji smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Pokud bychom ho ale smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek zhořkne a přichytí se koření.
Omáčka: kostku bujonu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do pánve. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme, nejlépe pomocí cedníku, a přidáme do pánve. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Potom už jenom odklopíme pokličku a necháme aspoň deset minut stát, aby se chuti rozložily a maso mohlo natáhnout všechny vůně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.57 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 14x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Chilli con carne IV.

Komentáře

  1. pospa58   15.05.2016 | 10:19 | reagovat | závadný

    Vařím již několik let, dnes jsem si dovolil přidat foto.

  2. Sonjaa   26.08.2014 | 12:56 | reagovat | závadný

    Výborné

  3. Lacime   20.11.2013 | 18:10 | reagovat | závadný

    Výborné, manžel by to nejraději jedl denně :D Děkuji za recept :)

  4. Alouette   13.05.2013 | 15:31 | reagovat | závadný

    Je to výborné, vždycky toho navařím kotel a stejně je to hnedka pryč:) :-D

  5. MartikK   12.03.2011 | 13:45 | reagovat | závadný

    Moc dobré. Použila jsem směs koření přímo na chilli con carne, nedávala jsem majoránku (nějak mi to k tomuto jídlu nepasovalo) a trošku jsem zahustila šťávu instantní jíškou. Příště určitě vyzkouším přímo s popisovaným kořením, aby to mohl baštit i prcek (tomu to udělám bez chilli).

    1. Tereza   24.05.2011 | 12:17 | reagovat | závadný

      směs koření a instantní jíška - =-O hmm tak to muselo být chutné - více chemie zařídí už jen masox. Tím bych teda své dítě nekrmila, zkuste to vařit z červstvých surovin, je to chutnější a hlavně zdravější!

      S pozdravem Tereza.

      1. MartikK   18.07.2011 | 10:35 | reagovat | závadný

        Milá Terezo, směs koření na rozdíl od jednotlivých druhů koření popisovaných v receptu obsahuje navíc pouze sůl, podobně instantní jíška je pouze pšeničná mouka s rostliným olejem. Tak netuším o jaké chemii to mluvíte. S pozdravem Martina

        1. Janka   12.10.2011 | 12:27 | reagovat | závadný

          Vážně věříte tomu, že instatní jíška je pouze směs pšeničné mouky a oleje? A proto taky vydrží v krabici při pokojové teplotě klidně půl roku, aniž by se s ní cokoli stalo? Všechny instatní pokrmy obsahují vysoké množství konzervantů, barviv a korigens vůní. Nehledě na to, že lidský organismus vše, co je chemicky upraveno a konzervováno velmi špatně tráví - zkrátka si s tímto "chemickým mixem" neumí poradit. Nejlepší, co pro sebe a svoje dítě můžete udělat je, jak již napsala Tereza, vařit z čerstvých potravin!!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web