Autor:

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Moučkový cukr 100 g
Prášek do pečiva
1,5 lžička
Hera
půl kostky =
125 g
Žloutek 2 ks
Pečící papír
na vyložení hlubokého většího plechu
 
Tvarohová náplň
Mléko 1/2 l
Olej 100 ml
Měkký tvaroh 500 g
Cukr krupice
dle chuti, cca
5 lžíce
Vanilkový pudink
v prášku
1 ks
Žloutek 4 ks
Vejce 1 ks
Sněhová náplň
Bílek 6 ks
Moučkový cukr 4 lžíce
Dále
Broskvový kompot
nebo meruňkový, ananasový... velká plechovka 820 gramů
1 ks
Jemné tvarohové řezy s ovocem

Postup přípravy:

Hladké těsto vypracujeme z polohrubé mouky smíchané v míse s cukrem a kypřidlem, do které jsme přidali změklý tuk (lze použít i máslo) a žloutky. Těsto necháme cca 20 minut v chladnu odpočinout, pak ho rozválíme na pečícím papíru tak, aby nám pokrylo dno plechu + cca centimetr do okrajů.
Těsta je poměrně málo a je ve slabé vrstvě, tak to chce trochu trpělivosti a pokud se nám bude lepit na váleček, trochu ho poprášíme moukou. Lze také zvýšit množství těsta o polovinu (375 gramů mouky, 150 cukru...), ale není to třeba, pokud si dáme s válením trochu práce.
Na těsto rovnoměrně rozložíme pokrájené okapané ovoce, které opatrně zalijeme tekutou tvarohovou náplní umíchanou z mléka, tvarohu, žloutků, vejce, oleje, cukru a vanilkového pudinku.
Takto připravený koláč dáme do předehřáté trouby předpéct na 170 stupňů, po pěti minutách troubu ztlumíme (neotvíráme) na 150-160 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Pak koláč (řez) opatrně vyndáme, tvarohová náplň by už měla být zatuhlá (pudinková) a kompaktní, ale stále měkká a vláčná. Na tvarohovou vrstvu rovnoměrně natřeme sněhovou náplň, kterou jsme si vyšlehali během předpečení koláče z bílků a moučkového cukru na tuhý sladký sníh.
Na sněhu uděláme vidličkou vlnky a koláč (řez) vložíme zpět do trouby dopéct na nižší teplotu (cca 10-15 minut), kdy nám sníh ztuhne a zezlátne.

Po vyndání koláč (řez) necháme vychladnout, pak ho pokrájíme a podáváme. Na povrchu sněhové vrstvy se nám po čase začnou tvořit při chladnutí hnědé perličky, které nejsou na závadu. Je to vysrážený cukr z bílků, který chutná po karamelu.

Doba pečení je orientační, záleží na druhu a výkonu trouby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jemné tvarohové řezy s ovocem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web