„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek mák mletý hrnek 250 ml, +-
    • 1
      hrnek mléko
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
  • Dále dle chuti každého
    • skořice - mletá
    • marmeláda nebo povidla
    • hnědý rum
    • med
    • citronová šťáva
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mletý mák dáme do kastrolu či pánve, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme cca 5 minut.
2
Během vaření osladíme a dochutíme ingrediencemi nám blízkými. Pokud se nám mák přichytává ke dnu a je hustý, přidáme trošku mléka.
3
Makovou směs pak necháme zchladnout a vmícháme do ní tvaroh. Touto směsí pak plníme buchty, záviny, koláče...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.