Autor:

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

Snadné
Ingredience
Mák mletý
hrnek 250 ml, +-
1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Cukr krupice
dle chuti, cca
5 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Měkký tvaroh 250 g
Dále dle chuti každého
Skořice - mletá  
Marmeláda
nebo povidla
 
Hnědý rum  
Med  
Citronová šťáva  
Citronová kůra  
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

Postup přípravy:

Mletý mák dáme do kastrolu či pánve, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme cca 5 minut.
Během vaření osladíme a dochutíme ingrediencemi nám blízkými. Pokud se nám mák přichytává ke dnu a je hustý, přidáme trošku mléka.
Makovou směs pak necháme zchladnout a vmícháme do ní tvaroh. Touto směsí pak plníme buchty, záviny, koláče...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Quiche s dýní a kuřecím masem Francouzské slané koláče krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web