Autor:

Pravé špecle

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Vejce 4 ks
Mléko 120 ml
Máslo 1 lžička
Sůl  
Pravé špecle

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Mouku,vejce mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta.
Dáme vařit vodu a osolíme ji.
Do vroucí vody přes cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou.
Když špecle vyplavou, vyjmeme je do hrnce se studenou vodou. Pak přecedíme a promastíme.
Hodí se jako příloha k omáčkám, vhodné i na zapečení.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Pravé špecle

Komentáře

  1. Pter   17.12.2015 | 11:00 | reagovat | závadný

    Po vajickach to musi byt jak podesev. Dokazu si to cele (s mensi upravou ingredienci) umichat v hrnecku a pote sup s tim pres cednik do osolene vody. Jako priloha v hovezimu masu na vine vyborne.

  2. Simča Sládková   05.06.2009 | 10:57 | reagovat | závadný

    Dělala jsem je jen se sypané osmahnutou slanikou a strouhaným sýrem, který se na nich pěkně roztavil a vyly výborné.

  3. Klára Keselyova   23.02.2008 | 19:22 | reagovat | závadný

    To, že ste malitie špecle/skôr by som povedala halušky/ tvrdé, je múkou.A podľa m)na aj to mlieko tam nepatrí.Má to byť polohrubá múka,jedno vajce, /aj od vajec cesto, hlavne varené tvrdne/ soľ a voda.Môže sa pridať aj na špic noža prášok do pečiva.

  4. Tereza J.   23.02.2008 | 19:14 | reagovat | závadný

    Gabika, ono sa nikdy nedá presne určiť koľko tekutiny na isté množstvo múky, pretože múka je rôzna, aj keď kúpite ten istý druh. Chce to skúsenosť a prax. Pravdepodobne ste mali príliš tuhé cesto, preto aj špecle boli tuhé. Nabudúce dajte viac mlieka, cesto síce nemá byť riedke , ale ani veľmi tuhé. Vravím, chce to trocha praxe, na budúce to bude už dobré. Vyberajú sa skutočne, keď vyplavú, rovnako ako aj halušky. Musíre ich do vody sádzať rýchlo, jemne premiešať a keď vyplávu, scediť.

  5. Gábina   23.02.2008 | 18:30 | reagovat | závadný

    Poradí mi někdo, co dělám špatně, když byly špecle děsně tuhé? Recept jsem dodržela. Může to být dobou vaření? Jak se píše: "vyndat až vyplavou", tak ony plavou hned když je hodím do vody a tak nevím, jak dlouho je tam nechat. Děkuji

    1. marta   16.05.2012 | 22:51 | reagovat | závadný

      místo mléka používám vodu, místo másla olej, jen 2 vejce a těsto udělám tak, aby se dalo dělat přes cedník na halušky. :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web