Autor:

Drobenkový koláč s rebarborou

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr krupice 180 g
Mléko 300 ml
Bílý jogurt 100 ml
Rebarbora
očištěná
600 g
Hladká mouka 280 g
Mandlové lupínky 150 g
Máslo 250 g
Drobenkový koláč s rebarborou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Pudink se 2 lžícemi cukru a mlékem připravte podle návodu na obalu a nechte trochu vychladnout. Ušlehejte s jogurtem. Rebarboru nakrájejte na kousky a v misce promíchejte se třemi lžícemi cukru. Mouku, zbylý cukr, 120 g mandlí a máslo zpracujte ručně nebo elektrickým hnětačem na drobenku. Troubu předehřejte na 180 °C. Polovinu plechu vyložte pečicím papírem a z alobalu vytvarujte okraj. Dvě třetiny drobenky dejte na plech, vymačkejte obrácenou lžící do pevnějšího těsta a vytvarujte okraje. Potřete krémem, poklaďte rebarborou, posypte zbylou těstovou drobenkou a mandlovými lupínky. Pečte na prostřední mřížce asi 30 minut, vyjměte a před podáváním nechte vychladnout.

Použít můžete i běžnou koláčovou nebo zapékací formu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Tip na víkendový dezert: Sladké léto Články z

Komentáře k receptu: Drobenkový koláč s rebarborou

Komentáře

  1. petra   18.05.2014 | 10:21 | reagovat |

    buchta nic moc už jsem jedla lepší. Těsto se nedopeklo. :-!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web