Drobenkový koláč s rebarborou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 180
      g cukr krupice
    • 300
      ml mléko
    • 100
      ml bílý jogurt
    • 600
      g rebarbora očištěná
    • 280
      g hladká mouka
    • 150
      g mandlové lupínky
    • 250
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pudink se 2 lžícemi cukru a mlékem připravte podle návodu na obalu a nechte trochu vychladnout. Ušlehejte s jogurtem. Rebarboru nakrájejte na kousky a v misce promíchejte se třemi lžícemi cukru. Mouku, zbylý cukr, 120 g mandlí a máslo zpracujte ručně nebo elektrickým hnětačem na drobenku. Troubu předehřejte na 180 °C. Polovinu plechu vyložte pečicím papírem a z alobalu vytvarujte okraj. Dvě třetiny drobenky dejte na plech, vymačkejte obrácenou lžící do pevnějšího těsta a vytvarujte okraje. Potřete krémem, poklaďte rebarborou, posypte zbylou těstovou drobenkou a mandlovými lupínky. Pečte na prostřední mřížce asi 30 minut, vyjměte a před podáváním nechte vychladnout.
2
Použít můžete i běžnou koláčovou nebo zapékací formu.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • petra
    petra |

    18. 5. 2014 10:21

    buchta nic moc už jsem jedla lepší. Těsto se nedopeklo. :-!