Česnekové fazolky se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 24
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • zelené fazolky čerstvé nebo mražené
    • 200
      g anglická slanina nebo vahalova
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      plátek máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
2
Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi vyškvařit.
3
K ní pak přidáme krátce osmahnout česnek a nakonec vmícháme prohřát i scezené fazolky. Osolíme, opepříme a přidáme plátek másla (0,5 cm), který v odstavené horké pánvi necháme jen rozpustit a dále už nesmažíme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo jako přílohu k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Líba
    Líba |

    8. 2. 2017 12:38

    Dělám je často. Někdy připravuji jako hlavní jídlo někdy s opečeným toustovým chlebem a to si na ně nasypeme i trochu sýra.

  • martina
    martina |

    20. 9. 2016 14:34

    vynikající fazolky, máme je rádi s bramborovou kaší

  • panky
    panky |

    5. 8. 2016 13:00

    skvela mnamka

  • Eva
    Eva |

    5. 8. 2015 13:08

    Vynikající. :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 12. 2014 18:58

    Absolutně skvělá příloha.

  • naďa
    naďa |

    8. 5. 2014 11:16

    přesně tak :-)

  • Martin
    Martin |

    11. 4. 2014 11:34

    Udělal jsem je jako přílohu k pečenému kuřátku. chrocht,chrocht,chrocht. :-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    11. 4. 2014 08:14

    Výborná rychlá večeře. Dávám velkou 1.

  • lenka.zima
    lenka.zima |

    8. 4. 2014 22:41

    fazolky nevařím, jen je hodím na vyškvařenou slaninu s česnekem a chvilku je podusím, je to opravdu výborné

  • Miluška
    Miluška |

    3. 2. 2013 18:59

    Tohle byly nejlepší fazolky, dala jsem celých 400 g od bonduelle a jsou pryč :-P :-* :-* :-* :-*