Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Hodnocení:

Moje:

50 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové maso panenka
    • 4
      plátek parmská šunka
    • 2
      plátek batáty malé
    • 4
      ks žampiony pokrájené na plátky
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravte chipsy. Batáty dobře očistěte kartáčkem, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte na tukem potřený plech, zakápněte olivovým olejem a osolte. Ve vyhřáté troubě pečte při 180 °C asi 30 minut. V polovině pečení chipsy otočte. Panenku očistěte a seřízněte oba konce, aby vznikl úhledný váleček.
2
Plátky parmské šunky položte vedle sebe, aby se asi z jedné čtvrtiny překrývaly a měly na šířku stejný rozměr panenku a zabalte. Dejte na rozpálenou pánev tou stranou, kde šunkové plátky končí. Opékejte z každé strany asi 4 minuty. Nezapomeňte maso opéct seshora i zespodu. Při otáčení si pomáhejte dřevěnou obracečkou a panenku si přidržte druhou rukou. Nakonec přihoďte žampiony a ještě je lehce orestujte. Před krájením nechte panenku chvilku odpočinout.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 9. 2014 16:28

    Tento recept je naprosto vynikající a všem ho doporučuji. Panenka je chuťově velni zajímavá a neobvyklá a batáty jsem si úplně zamilovala.