Autor:

Masové koule na zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Mléko
nebo voda, cca
6 lžíce
Rohlík
- starší, rozmixované nebo pomleté
2 ks
Vejce 1 ks
Koření na mleté maso
dle chuti
 
Sůl
a pepř dle chuti
 
Olej
nebo máslo
 
Cuketa
- mladá
1 ks
Paprika 2 ks
Rajčata 3 ks
Pórek
nebo cibule
1 ks
Mrkev 2 ks
Česnekové výhonky
nebo fazolky
1 hrst
Česnek 2 stroužek
Koření
dle chuti: italské, Gyros, Adžika, grilovací(dle chuti)
 
Masové koule na zelenině

Postup přípravy:

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8 koulí, které poskládáme do pekáče s kouskem másla (olej) a pokrájenou okořeněnou zeleninou. Vše zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby (200°C) a pečeme 25 minut. Poté odklopíme, je-li třeba, podlijeme a dopečeme dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Masové koule na zelenině

Komentáře

  1. Skarpa   12.02.2017 | 14:41 | reagovat |

    Dělal jsem bez cukety a jako přílohu bramborové pyré a povedlo se

  2. Andrea   12.04.2016 | 8:16 | reagovat |

    Píšu velikánskou jedničku s hvězdičkou!!!!

  3. Lucie Kovandová   01.09.2015 | 20:52 | reagovat |

    Skvělé :-* a po připravení do pekáče už bez práce.

  4. Marcela   25.04.2015 | 13:17 | reagovat |

    Pekla jsem je jako náhradní hlavní chod dnešního oběda, kdyby mi neprošly jahodové knedlíky, které si dali nakonec všichni a tohle jsme měli jako bonus, na zajedení sladkého oběda a zbytek sníme k večeři. Děkuji, jsou výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web