Autor:

Fazolová polévka s uzeným masem

Střední
Na 4 litry polévky:
Uzená žebra
Nebo uzený libový bůček (pokud maso využijete i jinak)
1 kg
Fazole
Hromada - namočených přes noc (přibližně stejně velké kvůli délce vaření)
 
Mrkev  
Petržel  
Celer  
Cibule  
Česnek 4 stroužek
Rajský protlak 1 ks
Vegeta
(Wurzu)
1 lžička
Pepř mletý  
Kmín  
Sůl
Opatrně, uzené je slané
 
Mouka
Na zahuštění
 
Feferonka  
Fazolová polévka s uzeným masem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso a nakrájíme na kostičky, část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru (množství podle chuti) - v případě, že jsme vařili žebra, obereme je a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.

Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně - cibuli nadrobno necháme zesklovatět, přidáme nadrobno česnek a pak rajský protlak (ztratí kyselost) a vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.

Pro ty, kteří chtějí rychlovku, nevaříme fazole, jen maso s kořením, do slitého vývaru přidáme kromě zeleniny i 3 plechovky fazolí (výběr podle chuti) a dál postupujeme stejně. První varianta je lepší, víc mi totiž chutnají fazole vařené než z plechovky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Fazolová polévka s uzeným masem

Komentáře

  1. Simča S.   23.07.2014 | 23:27 | reagovat |

    Výborná polévka, je sytá a chutná. Trochu ji zahušťuji jinak - orestuji cibulku, přidám česnek a pak červenou sladkou papriku, kterou krátce také zarestuji. Pak přidám mouku a udělám červenou jíšku. Pak přidám povařené fazole a obrané maso z žebírek a dochutím majoránkou, pepřem a kmínem, případně dosolíme.

  2. Hacek   12.05.2014 | 15:41 | reagovat |

    Je možné vařit fazole zároveň s uzenými žebry, například v tlakovém hrnci? Ptám se proto že žebra jsou poměrně slané a jestli by pak nebyl problém dovařit do měkka fazole.
    předem dík za odpověď

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web