Autor:

Fazolová polévka s uzeným masem

Střední
Na 4 litry polévky:
Uzená žebra
Nebo uzený libový bůček (pokud maso využijete i jinak)
1 kg
Fazole
Hromada - namočených přes noc (přibližně stejně velké kvůli délce vaření)
 
Mrkev  
Petržel  
Celer  
Cibule  
Česnek 4 stroužek
Rajský protlak 1 ks
Vegeta
(Wurzu)
1 lžička
Pepř mletý  
Kmín  
Sůl
Opatrně, uzené je slané
 
Mouka
Na zahuštění
 
Feferonka  
Fazolová polévka s uzeným masem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a dovaříme téměř doměkka. Vyjmeme maso a nakrájíme na kostičky, část i s vývarem nalijeme do fazolového vývaru (množství podle chuti) - v případě, že jsme vařili žebra, obereme je a maso i se scezeným vývarem vlijeme do fazového vývaru.

Na pánvičce s trochou tuku orestujeme postupně - cibuli nadrobno necháme zesklovatět, přidáme nadrobno česnek a pak rajský protlak (ztratí kyselost) a vlijeme do polévky. Zahustíme trochou mouky s vodou, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, ještě chvíli povaříme, abychom spojili chutě.

Pro ty, kteří chtějí rychlovku, nevaříme fazole, jen maso s kořením, do slitého vývaru přidáme kromě zeleniny i 3 plechovky fazolí (výběr podle chuti) a dál postupujeme stejně. První varianta je lepší, víc mi totiž chutnají fazole vařené než z plechovky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Fazolová polévka s uzeným masem

Komentáře

  1. Simča S.   23.07.2014 | 23:27 | reagovat | závadný

    Výborná polévka, je sytá a chutná. Trochu ji zahušťuji jinak - orestuji cibulku, přidám česnek a pak červenou sladkou papriku, kterou krátce také zarestuji. Pak přidám mouku a udělám červenou jíšku. Pak přidám povařené fazole a obrané maso z žebírek a dochutím majoránkou, pepřem a kmínem, případně dosolíme.

  2. Hacek   12.05.2014 | 15:41 | reagovat | závadný

    Je možné vařit fazole zároveň s uzenými žebry, například v tlakovém hrnci? Ptám se proto že žebra jsou poměrně slané a jestli by pak nebyl problém dovařit do měkka fazole.
    předem dík za odpověď

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web