Autor:

Vepřové na zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
v celku : kýta, plec, krkovice
600 g
Celer 80 g
Cibule
vetší
1 ks
Olej  
Sůl
a pepř
 
Paprika - sladká 1 lžička
Rajský protlak
malá
1 plechovka
Česnek
3 -
4 stroužek
Chilli omáčka
dle chuti, cca
1 lžička
Oregáno
nebo jiné koření (Gyros, Adžika...), cca
2 lžička
Cuketa
mladá
250 g
Vepřové na zelenině

Postup přípravy:

Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až zezlátne a samo se od dna hrnce odlepí. Do výpeku k masu přidáme pokrájenou cibuli s očištěným a na hranolky pokrájeným celerem a restujeme dorůžova. Přidáme zpěnit papriku, přidáme protlak, chilli, polovinu nastrouhaného česneku a koření. Jemně osolíme, pokud koření obsahuje sůl, tak solíme opatrně. Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme zbytek česneku, pokrájenou cuketu na kostičky nebo na plátky a krátce povaříme - na skus. Dochutíme dle chuti solí, pepřem, kořením.
Během vaření občas maso otočíme a podlijeme podle potřeby.
*Lze připravit i v tlakovém hrnci a dobu vaření masa tak výrazně zkrátit.
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.81 21 5 1
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Vepřové na zelenině

Komentáře

  1. Ilona Hlaváčová   21.08.2015 | 17:19 | reagovat |

    Nenapadá mně napsat nic jiného a nic výstižnějšího než VYNIKAJÍCÍ. Děkuji, bylo mi potěšením .

  2. saly15   22.10.2012 | 12:34 | reagovat |

    moc chutnalo, i když jsem nedala, ani celer, ani chilli, na palivé nejsme, a celer jsem zrovna neměla..

  3. Skokanová   02.02.2012 | 14:42 | reagovat |

    Chutnalo nám, jen s řeckým kořením mi trochu ujela ruka a tak měla zelenina větší říz. Nemáme malé děti, tak to nebylo na závadu.

  4. mamča   08.12.2011 | 16:55 | reagovat |

    jo a ještě jsem chtěla říct, že cukety bych klidně dala i víc, je tam dobrá

  5. mamča   08.12.2011 | 16:54 | reagovat |

    nemám dobré zkušenosti s kusem masa v celku, měla jsem ho vždycky suchý, tohle však zůstalo šťavnatý a když jsem krájela plátky, tak ze špalíčku šťáva i vytékala

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web