Vepřové na zelenině

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso v celku : kýta, plec, krkovice
    • 80
      g celer
    • 1
      ks cibule vetší
    • olej
    • sůl a pepř
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 1
      lžička chilli omáčka dle chuti, cca
    • 2
      lžička oregáno nebo jiné koření (Gyros, Adžika...), cca
    • 250
      g cuketa mladá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až zezlátne a samo se od dna hrnce odlepí. Do výpeku k masu přidáme pokrájenou cibuli s očištěným a na hranolky pokrájeným celerem a restujeme dorůžova. Přidáme zpěnit papriku, přidáme protlak, chilli, polovinu nastrouhaného česneku a koření. Jemně osolíme, pokud koření obsahuje sůl, tak solíme opatrně. Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme zbytek česneku, pokrájenou cuketu na kostičky nebo na plátky a krátce povaříme - na skus. Dochutíme dle chuti solí, pepřem, kořením.
2
Během vaření občas maso otočíme a podlijeme podle potřeby.
3
*Lze připravit i v tlakovém hrnci a dobu vaření masa tak výrazně zkrátit.
4
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami... .
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ilona Hlaváčová
    Ilona Hlaváčová |

    21. 8. 2015 17:19

    Nenapadá mně napsat nic jiného a nic výstižnějšího než VYNIKAJÍCÍ. Děkuji, bylo mi potěšením .

  • saly15
    saly15 |

    22. 10. 2012 12:34

    moc chutnalo, i když jsem nedala, ani celer, ani chilli, na palivé nejsme, a celer jsem zrovna neměla..

  • Skokanová
    Skokanová |

    2. 2. 2012 14:42

    Chutnalo nám, jen s řeckým kořením mi trochu ujela ruka a tak měla zelenina větší říz. Nemáme malé děti, tak to nebylo na závadu.

  • mamča
    mamča |

    8. 12. 2011 16:55

    jo a ještě jsem chtěla říct, že cukety bych klidně dala i víc, je tam dobrá

  • mamča
    mamča |

    8. 12. 2011 16:54

    nemám dobré zkušenosti s kusem masa v celku, měla jsem ho vždycky suchý, tohle však zůstalo šťavnatý a když jsem krájela plátky, tak ze špalíčku šťáva i vytékala

  • Žákovi
    Žákovi |

    2. 11. 2011 18:51

    Celer nemusíme nikdo z nás,ale risk je zisk a obrázek byl moc lákavý.Maso jsem z časových důvodů nakrájela,do receptu jsem ještě propašovala čerstvou papriku a oregano dala čerstvé.Bylo to straaašně moc dobré a celer nikdo ani nevnímal.

  • Mirka Vroubková
    Mirka Vroubková |

    24. 10. 2011 14:49

    Když se hrnec natlakoval, nechala jsem ho asi 15 minut vařit, pak jsem ho vypla a nechala vyfunět. Možná jsem měla vypnout o chvíli dřív, ale ještě se úplně nerozsypalo, jen se už maso hůř krájelo, protože bylo jak máslíčko. Dělala jsem k maso taky rýži a moc nám chutnalo. Je to rychlé a z jednoho hrnce, díky za recept. Mirka