Autor:

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Střední
Těsto
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 200 g
Vlažná voda 6 lžíce
Olej 1 lžíce
Polohrubá mouka 170 g
Kakao 30 g
Krém
Bílá čokoláda 300 g
Smetana ke šlehání 1 ks
Zakysaná smetana 400 g
Želatinový ztužovač 1 ks
Voda 100 ml
Ingredience
Jahody  
Pikantní marmeláda  
Tuk  
Jahodové řezy s bílou čokoládou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy, Dezerty

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190o C.

Po upečení necháme vychladnout, potom potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.

Čokoládový krém: ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu ( můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme ) a pořádně zamícháme, přidáme smetanu a šlehačku, zamícháme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.

Zdroj: upravený recept - Varecha.sk

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 3x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy s bílou čokoládou

Komentáře

  1. Jarka   07.02.2013 | 8:46 | reagovat | závadný

    Řezy vypadají nádherně a tak se o ně dnes pokusím! <3

  2. Eva1   22.06.2011 | 18:15 | reagovat | závadný

    Zdroj receptu jsem uvedla, foto je moje a s autorkou si dopisuji mimo tyhle stránky. Ivo, děkuji za Tvoji SKUTEČNOU starostlivost :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

    Recept jsem zjednodušila, i když řezy vypadají na obrázku složitě jsou jednoduché a výborné :-) :-) :-) .

  3. Eva1   21.06.2011 | 20:29 | reagovat | závadný

    Želatinový ztužovač je výborný , odpovídá asi 7 plátkům želatiny, takže krásně ztuhl. Želatinu skoro vůbec nepoužívám.

    1. iva   22.06.2011 | 14:39 | reagovat | závadný

      když opisujes recept a nekdo reaguje, tak se aspon omluv, to je slušnost, psala ti sama autorka :-(

      1. Iva?   22.06.2011 | 19:48 | reagovat | závadný

        Eva má asi lepší řezy než vy, když tak vyskakujete?! Určitě by ráda odpověděla, kdyby byla otázka viditelná. Slušnost? Netykat autorovi receptu, drahoušku :-* !

  4. Yanah   21.06.2011 | 7:12 | reagovat | závadný

    :-! hmm, pekný recept, že ? ... aj na vareche som s ním mala veľký úspech ;-)
    a stuhlo to dobre s tým želatinovým stužovačom od dr. oetkera ???? ... lebo mne sa zdá ten žel. stužovač slabý na to množstvo surovín, v pôvodnom recepte mám 20g práškovej želatiny :-!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web