Autor:

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Snadné
Ingredience
Lilek 1 ks
Sůl  
Olej
nebo máslo
2 lžíce
Rýže
-uvařená ve varných sáčcích
2 balíček
Šunka
-zauzená,dušená...
200 g
Sýr
-dle chuti:eidam,uzený,gouda...
100 g
Paprika
-nejlépe barevná(namíchaná)
1 ks
Kukuřice 4 lžíce
Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Postup přípravy:

Lilek pokrájíme na plátky,posolíme a necháme vypotit,pak vysušíme papírovou utěrkou. Zapékací mísu si vymažeme olejem nebo máslem. Na dno mísy dáme polovinu na kostičky pokrájené šunky, tu zasypeme sáčkem vařené rýže (dle návodu), na rýži položíme vysušený lilek (polovinu plátků), polovinu strouhaného sýru, kukuřici a drobně pokrájenou papriku. Potom opět vrstvíme lilek, šunku, druhý sáček rýže a zbytek sýru. Zakryjeme a zapečeme v předehřáté troubě cca 35-40 minut.
Pokud nahradíme šunku například rajčaty, můžeme mít pokrm vegetariánský.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1
Bramborový salát 3x jinak: Klasický, s chilli nebo s avokádem Články z

Komentáře k receptu: Zapečený lilek (nejen) s rýží

Komentáře

  1. Áňa   26.04.2016 | 14:04 | reagovat |

    Velká mňamka byl tenhle supr oběd :-D díky

  2. Láčková   30.11.2014 | 18:16 | reagovat |

    Bez chybičky a pěkně barevné jídlo, navíc i lehce stravitelné což je jako večeře naprostý ideál.

  3. Štěpka   02.03.2012 | 13:01 | reagovat |

    Super, chutnalo nám moc :))

  4. Linda   30.07.2011 | 12:55 | reagovat |

    rychlý a výborný oběd :-P

  5. Michaela   25.05.2011 | 8:09 | reagovat |

    Dělala jsem včera k obědu a bylo to vynikající. Šunka a sýr jídlo dobře ochutí, takže jsme byli všichni spokojení :-)) .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web