Autor:

Zapečený lilek s fetou

Ingredience
Lilek
větší
1 ks
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Paprika 1 ks
Rajčata 2 ks
Olivový olej  
Balkánský sýr
nebo feta
 
Sýr
na posypání
 
Sůl  
Cayenský pepř  
Koření
řecké (rigani)
 
Zapečený lilek s fetou

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme cibuli, rajčata, papriku, nakonec česnek, koření a fetu. Lilek vložíme do pekáčku, navrch dáme směs a pečeme v troubě cca půl hodiny. 5 min před koncem posypeme sýrem. (Do směsi můžeme přidat i smetanu).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.25 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Zapečený lilek s fetou

Komentáře

  1. b.stana   24.01.2016 | 15:53 | reagovat | závadný

    Luxusní záležitost <3

  2. Tina   21.09.2013 | 11:39 | reagovat | závadný

    Ahoj labužníci, já při přípravě postupuji naopak, recept mám od Bulhara... dno pekáče vyložím paprikami kůži nahoru, na papriky vrstva lilku, který jsem namočila do citronové vody(aby se zbavil hořkosti), se slupkou nakrájela podélně na cca 1cm plátky, které jsem orestovala na oleji do světle hněda, na lilky rozprostřít přiměřeně prolisovaný česnek, na to vrstva balkánského sýru (pozor, nesolit, sýr je slaný až až) a navrch vrstvu na kolečka nakrájených rajčat, kterou posypu kořením Čubrica, Provensálem nebo jiným, které se dobře snese s rajčaty (bazalka atd.). Vše zapéci v troubě cca 20 minut.... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  3. madona   24.04.2012 | 13:03 | reagovat | závadný

    ten bude výborný, sbíhají se mi sliny už po přečtení <3 :-* <:-)

  4. jirka.licht   20.09.2007 | 20:56 | reagovat | závadný

    Rigani je tuším oregano.

  5. MartinV   10.02.2007 | 14:29 | reagovat | závadný

    Poku dnení v supermarketu vedle Balkánu, lze použít i ten. Doporučuji jej nechat přes noc v lednici nakrájený v misce s vodou, vylouhuje se přebytečná sůl, která slouží ke konzervaci. Chuť sýra naopak vystoupí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web