Bleskové švestkové lívance

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový
    • sůl - špetka
    • 250
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g švestky - vypeckované, drobně pokrájené
    • olej na smažení
  • Dle chuti na dozdobení
    • švestková povidla
    • skořicový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana
    • měkký tvaroh slazený ......

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme pokrájené švestky. Do lívanečníku nebo na pánev s rozpáleným olejem dáváme lžící (naběračkou) těsto a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky odkládáme na ubrousek.
2
Dle chuti ještě teplé lívanečky dozdobíme a podáváme. Jíst se dají pochopitelně i vychladlé.
3
Rum je v těstě proto, aby lívanečky nesály tolik tuku. Při smažení se alkohol ztratí, takže bez obav můžeme servírovat i dětem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    19. 10. 2016 18:42

    Snad moje první lívance a jsem naprosto unesená :-) bez droždí a rychlé!!! Jen jich tedy u nás bylo 10, takže jsem pak dělala ještě další dávku :-D Ale výborný ;) :-)

  • Míša
    Míša |

    10. 8. 2015 12:22

    Senzační <:-) a mazala jsem povidlama :-P

  • Večeřová
    Večeřová |

    19. 1. 2014 19:05

    Výborné, a kdyby se víc osladily, daly by se jíst samotné. Švestky mám ve vlastní šťávě a jsou dost nakyslé.

  • Daniela
    Daniela |

    30. 9. 2013 20:08

    Lívance jsou perfektní a bleskové jak je napsáno. Také bleskově zmizly a stačila nám na ně zakysanka s cukrem, mňam.