Autor:

Bleskový chléb

Střední
Ingredience
Mandle 100 g
Droždí 1 kostka
Celozrnná pšeničná mouka 500 g
Sůl 2 lžička
Dýňová semínka
oloupaná
50 g
Slunečnicová semínka 50 g
Ocet 2 lžíce
Bleskový chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2
4 5 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Bleskový chléb

Komentáře

  1. salviadiva   09.04.2014 | 17:02 | reagovat |

    Ďakujem za recept :) rýchly chutný a výborný...

  2. dasa   19.05.2012 | 15:00 | reagovat |

    TAk ja jsem ho dnes vyzkousela v pekarne..jen jsem dala o deci min vody, zdalo se mi to moc..a trosicku min kvasnic, samozrejme susenych..a chleba je dobry... 8-)

  3. Renda   17.08.2011 | 21:08 | reagovat |

    Já jsem asi úplný tupas z tupasova, ale jaká tam má být mouka: hladká nebo hrubá? Nebo se celozrnná mouka dá koupit jen v jedné hrubosti? :-\ A myslíte, že by místo pšeničné šla použít třeba špaldová?

  4. Pavla Bednářová   27.07.2006 | 21:07 | reagovat |

    Chleba je dobry.Jen pokud chcete lepsi kurku tak jej pred pecenim potrete vodou se soli a nebo treba i dodatecne, az po upeceni. Take je dobre jej peci v troube, ve ktere jsme pri vyhrívání meli ve spodni casti misku(pekacek) s kostkami ledu. Jo a kdo ma rad slanejsi pecivo, at da radsi 3 lzicky soli. A pro lepsi vykynuti, kdyz date chleba do formy, tak jej nechte jeste chvili, tak 5- 10 minut kynout.

  5. Anonym   11.05.2006 | 17:51 | reagovat |

    Toto je první chleba který jsem vyzkoušela, ale moc se nepovedl.

    1. veganka Bhakti   04.09.2014 | 8:56 | reagovat |

      poprvé jsem ho vyzkoušela a je vynikající. všem chutnal. krásný den všem ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web