Autor:

Bleskový chléb

Střední
Ingredience
Mandle 100 g
Droždí 1 kostka
Celozrnná pšeničná mouka 500 g
Sůl 2 lžička
Dýňová semínka
oloupaná
50 g
Slunečnicová semínka 50 g
Ocet 2 lžíce
Bleskový chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2
4 5 5 1
Pizza Pizza jako z Itálie krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bleskový chléb

Komentáře

  1. salviadiva   09.04.2014 | 17:02 | reagovat |

    Ďakujem za recept :) rýchly chutný a výborný...

  2. dasa   19.05.2012 | 15:00 | reagovat |

    TAk ja jsem ho dnes vyzkousela v pekarne..jen jsem dala o deci min vody, zdalo se mi to moc..a trosicku min kvasnic, samozrejme susenych..a chleba je dobry... 8-)

  3. Renda   17.08.2011 | 21:08 | reagovat |

    Já jsem asi úplný tupas z tupasova, ale jaká tam má být mouka: hladká nebo hrubá? Nebo se celozrnná mouka dá koupit jen v jedné hrubosti? :-\ A myslíte, že by místo pšeničné šla použít třeba špaldová?

  4. Pavla Bednářová   27.07.2006 | 21:07 | reagovat |

    Chleba je dobry.Jen pokud chcete lepsi kurku tak jej pred pecenim potrete vodou se soli a nebo treba i dodatecne, az po upeceni. Take je dobre jej peci v troube, ve ktere jsme pri vyhrívání meli ve spodni casti misku(pekacek) s kostkami ledu. Jo a kdo ma rad slanejsi pecivo, at da radsi 3 lzicky soli. A pro lepsi vykynuti, kdyz date chleba do formy, tak jej nechte jeste chvili, tak 5- 10 minut kynout.

  5. Anonym   11.05.2006 | 17:51 | reagovat |

    Toto je první chleba který jsem vyzkoušela, ale moc se nepovedl.

    1. veganka Bhakti   04.09.2014 | 8:56 | reagovat |

      poprvé jsem ho vyzkoušela a je vynikající. všem chutnal. krásný den všem ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete
Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu
Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor? Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web