Autor:

Nemožná pohanka

Snadné
Ingredience
Pohanka
4+4 lžíce, vařená
8 lžíce
Fenykl
1+1 lžíce, sekaný
2 lžíce
Nízkotučný tvaroh 1 kelímek
Červená řepa
krájená, syrová
200 g
Citron 1/4 ks
Med 1 lžíce
Máta 2 ks
Nemožná pohanka

Postup přípravy:

Uvaříme pohanku do měkka nebo ještě lépe použijeme zbytek ze včera.
Do mixéru vyklepneme tvaroh, přidáme 4 lžíce pohanky, 1 lžíci fenyklu, řepu, mátu, citrón a med a rozmixujeme na hladkou kaši (pokud mixér „neskousne“ krájenou syrovou řepu nezbývá než ji předem nastrouhat).
Vmícháme lžící zbývající fenykl a pohanku a podáváme.
Ač je to „nemožná kombinace“ výsledek je možné jíst bez přemáhání!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Nemožná pohanka

Komentáře

  1. ČernáLuna   29.12.2013 | 15:06 | reagovat | závadný

    Tak tato pomazánka nám vůbec nechutnala - zdravé suroviny máme moc rádi (pohanku, fenykl, řepu), ale ta kombinace se nám vůbec nezamlouvala, ještě do toho ten med - aby to bylo nasladko, prostě nám to nechutnalo. :( Nakonec jsem to jedna jen já, protože mi to bylo líto vyhodit, dala jsem tak asi čtyřnásobek citronu, a na třetí den po pořádném naležení to chutnalo trochu líp... ale opakovat nebudu.
    Navíc je pomazánka i nepraktická v tom, že vám zůstane hodně zbytků - skoro celý fenykl, kus řepy, nejsou to úplně klasické suroviny a je pak trochu složité je nějak dojíst :)
    Nicméně na talíři vypadá krásně.

  2. MartinV   19.02.2007 | 20:55 | reagovat | závadný

    Zuzko, s kastrůlkem neuspěješ, málokdy zbude :-(Ale od Amasaké se nenech odradit: večer namočíš pšenici, druhý den odpoledne semeleš nebo rozmixuješ a vmícháš do kaše, před spaním je hotovo a pouze necháš přes noc venku vychladit => další ráno je již kaše k použití; v lednici vydrží 2-3 dny a převařená např. s pudinkem ještě déle. Co zbude je na ovocný nákyp, prostě máš základ sladkých jídel na týden :-)

  3. Zuzka Nováková   19.02.2007 | 15:52 | reagovat | závadný

    Martine, už tady delší čas pročítám recepty. Tvoje recepty vypadají vždy velice zdravé. Tato kombinace se mi zdá podivná, ale určitě poživatelná. Líbilo by se mi, kdybych to mohla vždycky ochutnat a pak k Tobě docházet na oběd nebo do kastrůlku. :-). Třeba to Amasaké vypadá dobře, ale dlouho to trvá. Kdybych začala večer, když přijdu z práce, tak to mám k snídani.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web