Autor:

Nemožná pohanka

Snadné
Ingredience
Pohanka
4+4 lžíce, vařená
8 lžíce
Fenykl
1+1 lžíce, sekaný
2 lžíce
Nízkotučný tvaroh 1 kelímek
Červená řepa
krájená, syrová
200 g
Citron 1/4 ks
Med 1 lžíce
Máta 2 ks
Nemožná pohanka

Postup přípravy:

Uvaříme pohanku do měkka nebo ještě lépe použijeme zbytek ze včera.
Do mixéru vyklepneme tvaroh, přidáme 4 lžíce pohanky, 1 lžíci fenyklu, řepu, mátu, citrón a med a rozmixujeme na hladkou kaši (pokud mixér „neskousne“ krájenou syrovou řepu nezbývá než ji předem nastrouhat).
Vmícháme lžící zbývající fenykl a pohanku a podáváme.
Ač je to „nemožná kombinace“ výsledek je možné jíst bez přemáhání!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Komentáře k receptu: Nemožná pohanka

Komentáře

  1. ČernáLuna   29.12.2013 | 15:06 | reagovat |

    Tak tato pomazánka nám vůbec nechutnala - zdravé suroviny máme moc rádi (pohanku, fenykl, řepu), ale ta kombinace se nám vůbec nezamlouvala, ještě do toho ten med - aby to bylo nasladko, prostě nám to nechutnalo. :( Nakonec jsem to jedna jen já, protože mi to bylo líto vyhodit, dala jsem tak asi čtyřnásobek citronu, a na třetí den po pořádném naležení to chutnalo trochu líp... ale opakovat nebudu.
    Navíc je pomazánka i nepraktická v tom, že vám zůstane hodně zbytků - skoro celý fenykl, kus řepy, nejsou to úplně klasické suroviny a je pak trochu složité je nějak dojíst :)
    Nicméně na talíři vypadá krásně.

  2. MartinV   19.02.2007 | 20:55 | reagovat |

    Zuzko, s kastrůlkem neuspěješ, málokdy zbude :-(Ale od Amasaké se nenech odradit: večer namočíš pšenici, druhý den odpoledne semeleš nebo rozmixuješ a vmícháš do kaše, před spaním je hotovo a pouze necháš přes noc venku vychladit => další ráno je již kaše k použití; v lednici vydrží 2-3 dny a převařená např. s pudinkem ještě déle. Co zbude je na ovocný nákyp, prostě máš základ sladkých jídel na týden :-)

  3. Zuzka Nováková   19.02.2007 | 15:52 | reagovat |

    Martine, už tady delší čas pročítám recepty. Tvoje recepty vypadají vždy velice zdravé. Tato kombinace se mi zdá podivná, ale určitě poživatelná. Líbilo by se mi, kdybych to mohla vždycky ochutnat a pak k Tobě docházet na oběd nebo do kastrůlku. :-). Třeba to Amasaké vypadá dobře, ale dlouho to trvá. Kdybych začala večer, když přijdu z práce, tak to mám k snídani.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web