Nemožná pohanka

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      lžíce pohanka 4+4 lžíce, vařená
    • 2
      lžíce fenykl 1+1 lžíce, sekaný
    • 1
      kelímek nízkotučný tvaroh
    • 200
      g červená řepa krájená, syrová
    • 0,3
      ks citron
    • 1
      lžíce med
    • 2
      ks máta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme pohanku do měkka nebo ještě lépe použijeme zbytek ze včera.
2
Do mixéru vyklepneme tvaroh, přidáme 4 lžíce pohanky, 1 lžíci fenyklu, řepu, mátu, citrón a med a rozmixujeme na hladkou kaši (pokud mixér "neskousne" krájenou syrovou řepu nezbývá než ji předem nastrouhat).
3
Vmícháme lžící zbývající fenykl a pohanku a podáváme.
4
Ač je to "nemožná kombinace" výsledek je možné jíst bez přemáhání!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    29. 12. 2013 15:06

    Tak tato pomazánka nám vůbec nechutnala - zdravé suroviny máme moc rádi (pohanku, fenykl, řepu), ale ta kombinace se nám vůbec nezamlouvala, ještě do toho ten med - aby to bylo nasladko, prostě nám to nechutnalo. :( Nakonec jsem to jedna jen já, protože mi to bylo líto vyhodit, dala jsem tak asi čtyřnásobek citronu, a na třetí den po pořádném naležení to chutnalo trochu líp... ale opakovat nebudu. Navíc je pomazánka i nepraktická v tom, že vám zůstane hodně zbytků - skoro celý fenykl, kus řepy, nejsou to úplně klasické suroviny a je pak trochu složité je nějak dojíst :) Nicméně na talíři vypadá krásně.

  • MartinV
    MartinV |

    19. 2. 2007 20:55

    Zuzko, s kastrůlkem neuspěješ, málokdy zbude :-(Ale od Amasaké se nenech odradit: večer namočíš pšenici, druhý den odpoledne semeleš nebo rozmixuješ a vmícháš do kaše, před spaním je hotovo a pouze necháš přes noc venku vychladit => další ráno je již kaše k použití; v lednici vydrží 2-3 dny a převařená např. s pudinkem ještě déle. Co zbude je na ovocný nákyp, prostě máš základ sladkých jídel na týden :-)

  • Zuzka Nováková
    Zuzka Nováková |

    19. 2. 2007 15:52

    Martine, už tady delší čas pročítám recepty. Tvoje recepty vypadají vždy velice zdravé. Tato kombinace se mi zdá podivná, ale určitě poživatelná. Líbilo by se mi, kdybych to mohla vždycky ochutnat a pak k Tobě docházet na oběd nebo do kastrůlku. :-). Třeba to Amasaké vypadá dobře, ale dlouho to trvá. Kdybych začala večer, když přijdu z práce, tak to mám k snídani.