Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10x
1- 1 5

Biskupský chlebíček

65 minut
Snadné
Porce: 10
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 150 g
Máslo
změklé
120 g
Hladká mouka 150 g
Prášek do pečiva
stačí 1/2 balení
 
Hořká čokoláda
nasekaná
100 g
Rozinky 100 g
Lískové oříšky
nasekané
1 hrst
Na polevu:
Hořká čokoláda 100 g
Smetana ke šlehání 100 ml
Biskupský chlebíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dezerty

Troubu předehřejte na 160 °C.
Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky a čokoládu (popřípadě kandované ovoce). Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přisypeme do žloutkové směsi mouku s práškem do pečiva a nakonec k ní opatrně připojíme našlehaný sníh.

Chlebíčkovou formu (nebo srnčí hřbet) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a tu pak vložíme do trouby. Chlebíček necháme péct asi 45 minut.
Po upečení ho necháme zcela vychladnout.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu „ganache“. Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit, po té získáme hladkou polevu.

Chlebíček zalijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ji v klidu vystydnout.
Hotový biskupský chlebíček krájíme na plátky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Trhanec s jablky a rozinkami Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu Články z

Komentáře k receptu: Biskupský chlebíček

Komentáře

  1. danio.rerio   10.12.2013 | 15:55 | reagovat | závadný

    Je moc dobrý, dnes jsem zkusila variantu s čerstvým ovocem - do těsta nastrouhaná tabulka čokolády a nakrájené dvě čerstvé hruštičky, bez rozinek a ořechů. Taky moc dobré a ta čokoládová poleva už je skoro zbytečná :-)

  2. vantina   22.12.2012 | 8:58 | reagovat | závadný

    výborný,dávám za jeda

  3. Bopik   06.09.2012 | 11:42 | reagovat | závadný

    Výborný chlebíček, nestihla jsem ani udělat polevu, byl hned pryč. Dávám za 1 a přidávám do kuchařky.

  4. silvik T.   20.05.2012 | 15:38 | reagovat | závadný

    Po ochutnání chlebíčku,jsem se vrátila do dětství :),kdy jsme právě biskupský chlebíček dostávali od babičky a přesně takle chutnal.Moc mě to potěšilo :)Dávám za 1.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X