Václavková bramboračka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g václavky
    • 3
      ks brambory cca
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks kořen petržele menší
    • 200
      g celer cca
    • 100
      g kapusta na nudličky pokrájená, použít můžeme i růžičkovou kapustu
    • 4
      stroužek česnek nasekaný
    • 3
      lžíce celerová nať nebo petrželová, čerstvě nasekaná 2 -
    • 40
      g máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      l vývar nebo voda, cca
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem necháme orestovat nastrouhanou velkou mrkev, celer, petržel a pokrájenou kapustu. Potom přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájené očištěné václavky, ještě vše krátce restujeme, pak zaprášíme moukou (2-3 lžíce), zalijeme vývarem dle potřeby a promícháme.
2
Přisypeme na kostičky pokrájené oloupané 3-4 brambory, osolíme, opepříme a vaříme za občasného promíchání do změknutí brambor. Ke konci vmícháme čerstvě nasekanou zelenou nať, případně ještě dochutíme česnekem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    30. 10. 2015 17:44

    Byla výborná, děkuji za recept.