Pečené kuřecí s chřestem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa (nebo paličky, špalíčky - bez kůže)
    • 600
      g chřest
    • 60
      g máslo
    • 60
      g hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 1
      lžička vegeta (nemusí být) , necelá
    • 600
      ml mléko
    • 2
      lžíce petrželka
    • 4
      plátek šunka
    • olej na smažení
    • bylinky na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky.
2
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou, přidáme Vegetu, osolíme, opepříme, ochutíme troškou muškátového květu a povaříme. Odstavíme a vmícháme petrželku.
3
Kuřecí maso osolíme a opepříme, na pánvi s rozpáleným olejem je osmažíme dozlatova z obou stran.
4
Zapékací mísu (pekáček) si vymažeme olejem nebo máslem. Každé osmažené maso obalíme plátkem šunky, položíme do misky, posypeme chřestem, zalijeme bešamelem a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova asi na 25-30 minut. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží. Zdobíme bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Kikina13
    Kikina13 |

    18. 6. 2015 07:24

    Bezva recept. Mléko nebylo, použila jsem proto smetanu a zakysanku a povedlo se. Tak přibyde další 1 :-)

  • Renata Zemanová
    Renata Zemanová |

    12. 5. 2015 19:55

    Vynikající a nekomplikovaný recept pro celou rodinu, děkuji.

  • Renata Zemanová
    Renata Zemanová |

    12. 5. 2015 19:53

    Vynikající a nekomplikovaný recept pro celou rodinu, děkuji.

  • Milča
    Milča |

    11. 5. 2014 09:46

    Šparglu není nikdy dost,to mi povídala vždycky moje teta.Já povídám,že receptů se šparglem není nikdy dost a tento je vážně skvělý.Děkuji vám za něj.

  • Kateřina Rubešová
    Kateřina Rubešová |

    12. 5. 2012 13:20

    Určitě v nejbližší době zopakuji pro rodiče. Chřest mají rádi a nám oběd podle zdejšího receptu chutnal víc než hodně. Děkuji

  • Václav Rážek
    Václav Rážek |

    2. 11. 2011 13:37

    Příprava jednoduchá, jídlo víc než dobré, chuťově vyvážené. Jen chřest jsem nekrájel moc nadrobno a udělal zhruba jeden a půl centimetrové špalíčky.

  • Jarun
    Jarun |

    8. 7. 2011 22:10

    vynikající jídlo :-*