Autor:

Bramborové pagáče

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 24
Těsto
Brambory
středně velké, vychladlé, vařené
3 ks
Polohrubá mouka 1 kg
Mléko
6-7
7 dl
Rostlinný olej 2 dl
Žloutek 2 ks
Sůl 2 lžička
Droždí
42 g
1 kostka
Palmarín
tuk na pečení, v ČR použijte Heru
1 ks
Bramborové pagáče

Postup přípravy:

Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a opakovat 3x, dokud palmarín a brambory nespotřebujeme. Každou vrstvu necháme cca 10 min. odpočívat. Doporučuji při každém strouhání, ještě před poskládáním trochu osolit. Nakonec těsto rozválet na cca 1,5 cm, povykrajovat pagáče o průměru asi 5 cm, potřeme rozkvedlaným a osoleným vajíčkem a klademe na pečící papír asi 1 cm od sebe. Pečeme při 200 °C do zlatova.
Z tohoto množství tři a půl plechu (plech po 24 ks/ pagáčů). Podáváme je ke kyselé fazolové, čočkové nebo bramborové polévce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Marocké kuskusové karbanátky Placičky: Chuťovka nejen k pivu Články z

Komentáře k receptu: Bramborové pagáče

Komentáře

  1. bernadeta1   17.10.2013 | 10:18 | reagovat | závadný

    Měla jsem je teď u příbuzných na Slovensku, nemohla jsem je přestat jíst. Navrch dávají kousíček vlašského ořechu, dodá to tomu ten správný šmak. Výborné!

  2. Klára K.   10.12.2012 | 19:43 | reagovat | závadný

    Kde zmizla fotka z tohoto receptu? V mojich receptoch ju mám a pôvodne tzam bola. prosím pridať O:-) O:-) O:-)

  3. zuzka   30.10.2010 | 17:41 | reagovat | závadný

    strasne my chutia uz som ich piekla.vynikajuce.

  4. Marie Šindelová   02.10.2009 | 7:57 | reagovat | závadný

    Dělám často a ani jsem netušila,že se tomu říká:pagáče.Většinou,když zbydou brambory třeba od oběda,takže nepotřebuji solit strouhané.Na potřené ještě sypu mák,sezam... .Chutnají nám velice,klidně jen s bílým kafíčkem.

  5. Andra   11.02.2008 | 13:00 | reagovat | závadný

    Palmarin je podobny tuk ako Hera.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web