Autor:

Bramborové palačinky

Střední
Ingredience
Mléko 500 ml
Brambory 400 g
Vejce 2 ks
Cukr 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Polohrubá mouka 3 lžíce
Tuk  
Džem
Nebo skořicový cukr na posypání
 
Bramborové palačinky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do připraveného těsta vmícháme sníh z bílků. Těsto lijeme na tukem vymaštěnou pánev a po obou stranách opečeme dozlatova tenké palačinky.

Hotové potřeme džemem nebo je posypeme skořicovým cukrem a stočíme. Podáváme horké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
3
3 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 6x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bramborové palačinky

Komentáře

  1. TIP   07.03.2013 | 21:13 | reagovat | závadný

    Hele zkuste zabrousit do receptů od babiček. :) Všechno potřebné se tam dovíte.

  2. Verca   09.09.2012 | 17:58 | reagovat | závadný

    Dobrý večer tak sem skusila ten váš zázrak já bych to spíš nazvala něco jako trhance než bramborové palačinky.Nejen že ste tam nenapsala čím se nejlépe pasírují brambori tak díky tomu že stím pasírováním nemáme skušeností tak to byla katastrofa těsto se zjedné strany těsto pálilo a zdruhé strany to nešlo otočit a trhalo se. ale nakonec to bylo i kjídlu v trhající sem stavu.

  3. Marie   11.02.2011 | 14:33 | reagovat | závadný

    Také se k Vám přidám nevišlo to cele se mi to spalilo hned jak sem do dala na panev! Ach jo tolik
    surovin sem na to utratila Děkuji moc!! Nikdy už žadné recepty s počítae!!!

  4. Filip   01.08.2007 | 16:49 | reagovat | závadný

    Taky se mi to nepovedlo, i kdyz jsem pak pridal vic toho mlika, tak to bylo lepsi, co se tyce rozpadavani, ale zadna chutovka ani velka davka dzemu tomu nepomohla. Muj nazor.

  5. tajemná   13.12.2006 | 10:46 | reagovat | závadný

    No nějak se mi to nepovedlo. Rozpadalo se to. Pěkně jsem zuřila. Díky už nikdy více !

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web