Bábovka s kefírem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: JanaDe

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl cukr krupice
    • 2
      dl olej
    • 0,5
      l kefír
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • rozinky ořechy, kandované ovoce apod.
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme vejce, cukr a našleháme. Pak postupně přidáváme olej a směs napěníme.
2
Vmíchme mouku prosátou s práškem do pečiva střídavě s kefírem a promícháme s rozinkami, hrubě nakrájenými ořechy nebo kandovaným ovocem.
3
Těsto vlijeme do větší bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané moukou a v předehřáté troubě upečeme. Pečeme přibližně na 175 - 180 °C asi 50 - 60 min. Špejlí zkusíme jestli je upečená. Prochladlou bábovku vyklopíme.
4
To je originál recept, já si ještě rozděluju vejce a udělám si sníh. Nejčastěji jí dělám bez ořechů, rozinek i kandovaného ovoce a je skvělá.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ALENA
    ALENA |

    28. 4. 2017 14:06

    <3 Moc dobra strouham do ni baban a orechy nema chybu :-*

  • Idi
    Idi |

    25. 11. 2011 13:22

    Čerstvě upečeno. Rozinky jsem nedávala. Místo toho jsem přidala koření(rozdrcený hřebíček-5 ks, kardamon-1 ks a lžičku mleté skořice). Formu jsem vysypala kokosem a část bílé mouky nahradila celozrnnou. A přidávám fotku ;-)