Bábovka s mákem a sušenými švestkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 180
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g sušené švestky
    • 3
      lžíce mák cely
    • skořice - mletá 1/2 lzicky
    • 150
      ml mléko
    • 30
      ml hnědý rum
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do běla. Přidáme skořici a střídavě přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko s rumem. Jemně do těsta vmícháme na kousky nakrájené vypeckované švestky a mák, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků (bílky ušleháme se špetkou soli). Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na cca 170°C po dobu 45-50 minut (podle trouby).
2
Recept s malými úpravami je převzat z italského časopisu o vaření.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Jamalka
    Jamalka |

    23. 8. 2016 11:37

    Rychlé, chutné a voňavé - přidala jsem trochu citronové kůry <:-)

  • Monika
    Monika |

    15. 12. 2011 11:35

    Chutná dobře a ta vůně <:-)