Bábovka s kysanou smetanou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      prášek do pečiva (já používám Dr. Oetker)
    • kakao
    • čokoládová mléčná poleva (hotová v pytlíku - jen se rozehřeje)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3 lžíce kakaa a přilijeme do formy. Pečeme tak na 180 °C asi 45 minut.
2
Po upečení bábovku lehce pocukrujeme a ozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • NewOld
    NewOld |

    21. 7. 2016 10:16

    Váš recept jsem si zamilovala. :-) ...peču jako bábovku, nebo na plech, kdy mezi dvě vrstvy těsta vložím jakékoli ovoce ...je to pecka! Rychlé. Chuťově výborné. Variabilní. <3

  • J.
    J. |

    10. 1. 2015 19:11

    Ať dělám co dělám, i když dodržuji postup a množství dle receptu, tak se udělá zákalec. Kde dělám chybu?

  • Miloslav
    Miloslav |

    31. 7. 2014 16:56

    Je už min 100 let známo, že prášek do pečiva se vždy přidává do mouky, řádńě promíchá a pak se dávají tekuté složky těsta. Jen tak spolehlivě působí. Tak čau a zapište si to. M.

  • Ivana
    Ivana |

    28. 3. 2013 14:32

    Bábovka je fakt super....vlhká,krásně jde vyklopit....jen se po ní zakouřilo. :-D

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    19. 2. 2012 18:12

    Nevím kde se stala chyba ,ale těsto bylo moc tekuté a tak mi hrozinky propadly na dno a také ta kaková vrstva se slila s tpu první. A musela jsem péct 1h15min aby se to vubec spojilo . Je taková mokrá ,ale chutově SUPER !

  • zlutakocka
    zlutakocka |

    27. 1. 2011 09:51

    Bábovka se povedla, byla dobrá a hezky vláčná