Autor:

Bábovka s jablky a šlehačkou

Snadné
Ingredience
Smetana ke šlehání
(250 ml)
1 ks
Jablka
- oloupaná, bez jádřince, na kostky pokrájená
300 g
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 3 ks
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do perníku
nebo do pečiva
1 ks
Skořice - mletá 1 lžička
Hnědý rum
nebo citronová šťáva
2 lžíce
Citronová kůra
není nutná
1 lžička
Rozinky 1 hrst
Tuk  
Moučkový cukr
na posypání
 
Bábovka s jablky a šlehačkou

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme skořici, citronovou šťávu nebo rum, citronovou kůru, rozinky, smetanu, mouku a kypřidlo. Vše řádně promícháme a pak zlehka vmícháme sníh z bílků a jablka pokrájená na větší kousky.
Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí, nesmí se na špejli lepit.
Po vyklopení a vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33 x
1
4.85 33 5 1
Reklama
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s jablky a šlehačkou

Komentáře

  1. Lucka   22.02.2015 | 10:45 | reagovat |

    S pečením teprve začínám, takže to v naší kuchyni vždycky vypadá jak na bojišti a oddychnu si, když je těsto v troubě. Tohle byla moje druhá bábovka a povedla se. Dokonce jsem ji ani nemusela přemlouvat a z formy se mi krásně vyklopila. <:-) Je správně sladká, jemná, krásně voní a je prostě boží. Děkuji za recept. :-)

  2. Radka   02.02.2015 | 9:49 | reagovat |

    Výborná...skvělá...úžasná... ;-) .
    Je tak vláčná, nadýchaná, jen se rozplývá na jazyku :-P . Dala jsem všechny přísady podle receptu, jen s výjimkou rozinek a skořice... jsme alergici.
    Takovou jsem kdysi dávno jedla u babičky. Děkuji za receptík... určitě jí za pár týdnů upeču znova. Co víc na to říct :-\ .... prostě SUPER.

  3. Markéta   13.01.2015 | 20:30 | reagovat |

    Tak to jsme teda meli i lepsi babovku, sedla a byla tuha, podle me moc mouky, lepsiby byla hladka.

  4. iva   09.05.2014 | 11:22 | reagovat |

    děkuji za recept. bábovka se povedla a všichni se oblizovali. jen jsem vynechala rozinky, protože je nejmenší člen rodiny nebaští. Ale i tak byla výborná. určitě to nebylo naposledy, co jsem jí pekla. doporučuji !!!! :-)

  5. Kamila   11.01.2014 | 14:47 | reagovat |

    Bábovka je výborná,tak dobrou jsme dlouho neměli,výborný recept. O:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web