Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g rýžové nudle syrové
    • 100
      g mražená zelenina mrkev,hrášek,kukuřice
    • 200
      g fazole ve slaném nálevu
    • 160
      g tuňák v olivovém oleji
    • 120
      g cibule
    • 20
      g hořčice plnotučná (1 lžíce)
    • petrželová nať
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3 minuty. Nudle scedíme a necháme chladnout.
2
Z tuňáka slijeme olivový olej, který dáme na rozehřátou pánev. Tím ušetříme kalorie za přidání oleje olivového z láhve. Na oleji necháme za občasného promíchání osmažit zeleninu.
3
Po cca 5 minutách přidáme fazole i s nálevem a na jemno nakrájenou cibuli. Za občasného promíchání dochutíme solí a pepřem a na pánvi děláme, až je zelenina měkká.
4
Do misky si připravíme tuňáka, kterého vidličkou rozmělníme na kousky. Přidáme hořčici a nakonec směs z pánve. Přidáme nudle a promícháme. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby a přidáme bazalku a petrželovou nať (i sušenou).
5
Energetická hodnota je psaná na 100 g.
6
!!! DOBROU CHUŤ !!!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.