Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení rýžové nudle
    • 1
      balení koření - čína
    • 0,5
      lahev tmavá sojová omáčka Výborná je pikantní s česnekem
    • 1
      balení kuřecí prsa
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 0,5
      balení fazolové lusky - mražené
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 3
      ks mrkev
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks čínské zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme odstát.
2
Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Zatímco restujeme maso, nakrájíme papriku na slabé nudličky, mrkev na proužky (např. škrabkou na brambory), cibulku nadrobno a čínské zelí nahrubo.
3
Podle návodu smícháme čína koření s vlažnou vodou, podlijeme maso a necháme dusit pod pokličkou asi pět minut.
4
Poté přidáme papriku, mrkev, lusky, cibulku, zelí a dochutíme sójovou omáčkou (já přidávala tak dlouho, až jsem ji tam kydla skoro celou a zbytek šel na nudle) a dusíme zhruba dalších pět minut. Záleží na zelenině, jak změkne.
5
Poté dáme stranou a na stejné pánvi osmahneme nudle, které ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec vše smícháme a podáváme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    5. 5. 2016 11:30

    Do pravých rýžových nudlí se NIKDY sojová omáčka nepřidává !!!! To je jen západní představa, že naleji litr sojové omáčky a mám "čínu"... ve skutečnosti sojovka hraje v čínské kuchyni velmi okrajovou úlohu...