Pečené kuřecí závitky

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • cibule
    • salám
    • kapie
    • hermelín
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • máslo
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky, ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a trošku posypeme grilovacím kořením nebo kořenící směsí na kuře, poklademe plátky salámu, proužky hermelínu a sterilovaných kapií a zavineme.
2
Naskládáme do pekáčku, na povrchu ještě posypeme grilovacím kořením, obložíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky, přidáme kousek másla a trochu podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Pečeme odkryté při 200 °C asi 40 minut a během pečení občas přeléváme šťávou, asi 15 minut před dopečením jsem ještě polila asi 1/2 kelímku smetany.
3
Vhodná příloha je bramborová kaše, rýže, hranolky... a zeleninová obloha. Výborné jsou závitky i studené.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nekolda
    Nekolda |

    14. 5. 2014 15:05

    Holky mnaaaaaaam

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    19. 10. 2008 10:43

    Moc nám to chutnalo, udělala jsem si je už v pátek večer. Navíc jsem potřela maso hořčicí (to v originále nebylo), dala plátek šukového salámu, proužky kapie a Hermelínu. V misce jsem smíchala 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy a gril. koření s česnekovou příchutí, ušlehala na emulzi, v tom závitky obalila, zasypala cibulí a uložila přes noc do lednice (potřebovala jsem to mít na sobotu nachystané, abych uvařila rychle).V sobotu jsem dala ještě trochu oleje, na tom ovrkla závitky, zasypala tou cibulkou, zbytek merinády vypláchla horkou vodou a nalila do pekáčku a dala péci. Nejprve přikryté (manžel je na hodně šťávy a bála jsem se, že by se úplně vysmahla) a pak jsem závitky otočila a zapekla cca 10 minut odkryté. Moc nám všem chutnalo!!!!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    17. 10. 2008 15:36

    Taky bych to pekla přikryté, jen na konci pečení bych to nechala trochu opéct

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    17. 10. 2008 09:47

    Proč péct odkryté?Měla bych strach,že se maso vysuší.