V kávě marinované kuřecí řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí prsa
  • Na marinádu
    • 30
      ml káva
    • 10
      g červené feferonky
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • citronová tráva
    • 4
      g zázvor (najemno nastrouhaný nebo nasekaný)
    • rostlinný olej
  • K podávání
    • jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zázvor, najemno nasekané feferonky a citronovou trávu promíchejte s cukrem a kávou. Touto marinádou přelijte kuřecí maso a nechte v chladu aspoň dvě hodiny odpočívat
2
(ještě lépe přes noc). Maso pak nechte dojít pokojové teploty. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej a marinované maso na něm zprudka osmažte. Podávejte nejlépe s vařenou rýží a libovolným zeleninovým salátem.
3
----
4
//Recept je převzatý z nejnovější knihy šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a Petra Havlíčka Jídlo jako životní styl II., vydané letos ve vydavatelství Mladá fronta. Kromě rad pro věčné dietářky zde najdete 70 zdravých, ale chutných receptů. K dostání u knihkupců za 299 Kč. www.kniha.cz
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • puffisheek
    puffisheek |

    18. 3. 2013 17:02

    Předpokládám že má být káva studená? jde o rozpustnou kávu, nebo "turka", poř. jak silná? a dále bych se chtěla zeptat zda se takto namarinované maso dá udělat i na grilu....předem děkuji za odpověď :)