Autor:

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo krůtí
600 g
Bílý jogurt
- tučný nebo zakysaná smetana
400 g
Petrželka 3 lžička
Mletá sladká paprika 2 lžička
Česnek
nastrouhaný
2 stroužek
Sůl
a pepř
 
Cherry rajčátka
- vanička
200 g
Olej
nebo máslo
 
Grilovací koření
lze použít místo papriky, soli a česneku, cca 1 lžíci
 
Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Postup přípravy:

Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky, pepře a trošky soli. Dáme do chladna.
Malé řízečky vyndáme z marinády a zprudka osmažíme z obou stran na oleji (másle). Poté je i se zbylou marinádou přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy vymazané máslem, přidáme rajčátka pokrájená na půlky, ještě trochu osolíme a opepříme a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.

Do jogurtové marinády můžeme použít místo papriky, česneku a soli lžíci grilovacího koření.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Komentáře

  1. marwillcz   23.08.2016 | 18:35 | reagovat |

    Úplně super je to s kari. Není potřeba šetřit.

  2. Tereza   21.05.2016 | 16:19 | reagovat |

    Výborné, příjemně nakyslé, ale né kyselé, prostě mňamka <3 .

  3. jola   24.03.2015 | 9:32 | reagovat |

    fakt super pochutnali sme si

  4. Marková   07.07.2014 | 14:39 | reagovat |

    Měla jsem v mrazáku jen stehna, tak jsem je zmenšila na menší kousky a nechala je s kostí, pekla je o něco dýl a výsledek stál za pokus. Bylo to moc dobré, děkuji.

  5. Simona Pražáková   14.03.2014 | 9:43 | reagovat |

    S řízky jsem byla spokojená a myslím, že i další čerstvé bylinky by se do marinády hodily. Viděla bych to na bazalku, oregano a ráda také vyzkouším, bylinky, to je moje :-D .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web