Vepřové závitky na smetaně

Hodnocení:

Moje:

90 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      kostka masox
    • 3
      ks červená cibule
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks paprika
    • 100
      g máslo
    • 0,5
      lžička tymián
    • 1
      lžíce sýr
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule oloupeme, překrájíme na poloviny a nakrájíme na slabší plátky.
2
Pórek očistíme, zbavíme zavadlých listů, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka, zelenou část na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm 2 minuty opékáme nakrájenou zeleninu. Trouchu osolíme, přidáme tymián a strouhaný eidam.
3
Směs promícháme, necháme vychladnout a potom ji rozdělíme na masové plátky. Ty stočíme a ovážeme nití nebo spíchneme párátkem. Pekáček vymažeme zbytkem másla, narovnáme do něj závitky, podlijeme 100 ml vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/ plyn stupeň 3) pečeme asi 25 minut. Občas podlijeme vývarem a přelijeme výpekem.
4
Mezitím zašleháme do smetany mouku a papriku a směsí závitky přelijeme. Přiklopíme a dusíme při snížené teplotě ještě asi 20 minut. Chutnají s dušenou rýží.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    8. 9. 2009 16:12

    Jídlo bylo moc dobré, ale myslím, že v receptu uvádíte moc zeleniny na takové množství masa. Já dělala z kila vepřové kýty a ze stejného množství zeleniny a na závitky jsem použila jen asi 1/4 zeleniny a to jsem se to tam snažila naprat jak jen to šlo. Nevadí zbytek jsem přidala k masu před koncem pečení a bylo to výborné.