Slaný řecký koláč

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g listové těsto
    • 200
      ml smetana
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g tvrdý sýr najemno nastrouhaného (skvělá je kombinace goudy a parmazánu)
    • 50
      g hladká mouka
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 4
      plátek šunka schwarzwaldská šunka nebo kvalitní anglická slanina
    • 8
      ks cherry rajčátka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku.
2
Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i sýry jsou slané) a vlijte na těsto.
3
Poklaďte cibulkou, šunkou a rajčátky a nechte zapéct, až povrch koláče zpevní a lákavě zezlátne.

Komentáře k receptu

  • Miška
    Miška |

    16. 6. 2012 13:39

    používá se smetana ke šlehání. recept je skkvělý :-) :-P

  • Loliik
    Loliik |

    8. 2. 2012 11:34

    můžu se zeptat: Jakou smetanu tam mám dát? :-(

  • anita
    anita |

    21. 6. 2011 11:47

    a nahoru mám dát další vrstvu těsta?

  • Milan
    Milan |

    20. 6. 2011 12:50

    Je to opravdu super :-)

  • Nizi
    Nizi |

    4. 4. 2011 20:32

    Vynikajici. Neni treba delat v remosce. Dala jsem testo do dortove formy a upekla na 180.

  • Tereza T
    Tereza T |

    1. 4. 2011 12:16

    Opraveno, díky.

  • .
    . |

    31. 3. 2011 16:41

    a smetana uváděná v ingrediencích přijde kam?