Autor:

Slaný mrkvový koláč

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Mrkev 1 kg
Česnek 1 stroužek
Sýr Čedar
nebo jiný pikantnější sýr
200 g
Vejce 2 ks
Smetana
alespoň 30%
200 ml
Petželka
-půl svazku
 
Sůl  
Pepř mletý  
Slaný mrkvový koláč

Postup přípravy:

Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné těsto odřízneme, dno propícháme vidličkou, aby se nezvedalo nebo na ně nasypeme suché fazole (hrách) a předpečeme cca 10 minut.Pak luštěniny vysypeme a uschováme na další pečení. Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a předvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Pak scedíme a necháme okapat.

Okapanou jí rozložíme na těsto. Česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme se smetanou, petrželku najemno nasekáme a vše v misce smícháme, osolíme, opepříme a pomalu vlijeme na těsto s mrkví. Koláč dopékáme ještě 30 - 40 minut, až budeme mít povrch zlatavý a křupavý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.92 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Slaný mrkvový koláč

Komentáře

  1. girlska   26.06.2016 | 21:31 | reagovat | závadný

    Moc dobré, jen jsem krájela mrkev na kolečka, tak se mi to pak z koláče vykotálelo :)
    Příště nebudu líná a budu krájet na proužky...

  2. Julie   07.12.2014 | 20:27 | reagovat | závadný

    Koláč je moc dobrý a studený ještě lepší jak teplý, určitě se k receptu ještě vrátím a děkuji za něj.

  3. Mirka Leonová   28.05.2013 | 11:16 | reagovat | závadný

    Chutnal mi ještě vlahý, ale krájí se líp vychladlý a i tak je výborný :-* . Zkusím příště i s nivou, taky je dost výrazná a máme ji rádi :-P .

  4. Míša   16.03.2012 | 11:59 | reagovat | závadný

    Ahoj! Doporučuju péct bez předpékání těsta, ušetří to čas a těsto je upečený dobře. Na Velikovoce ho chci dělat a tak jsem si ho radši zkusila dřív, aby nedošlo k nechtěnému faux pas. Je to fakt delikatesa a na Velikonoce nebude naposled, jen do něj možná ještě přihodím zmražený hrášek, aby byl ještě hezčí. Všem vřele doporučuju zkusit, je to bomba.

  5. Pištorová Mirka   02.11.2011 | 10:56 | reagovat | závadný

    Před chvílí jsem dojedla poslední kousek a recept si jdu za dobré paměti opsat, je moc dobrý a děkuji za něj.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web