Autor:

Slaný mrkvový koláč

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Mrkev 1 kg
Česnek 1 stroužek
Sýr Čedar
nebo jiný pikantnější sýr
200 g
Vejce 2 ks
Smetana
alespoň 30%
200 ml
Petželka
-půl svazku
 
Sůl  
Pepř mletý  
Slaný mrkvový koláč

Postup přípravy:

Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné těsto odřízneme, dno propícháme vidličkou, aby se nezvedalo nebo na ně nasypeme suché fazole (hrách) a předpečeme cca 10 minut.Pak luštěniny vysypeme a uschováme na další pečení. Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a předvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Pak scedíme a necháme okapat.

Okapanou jí rozložíme na těsto. Česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme se smetanou, petrželku najemno nasekáme a vše v misce smícháme, osolíme, opepříme a pomalu vlijeme na těsto s mrkví. Koláč dopékáme ještě 30 - 40 minut, až budeme mít povrch zlatavý a křupavý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
5 14 5 1
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Slaný mrkvový koláč

Komentáře

  1. girlska   26.06.2016 | 21:31 | reagovat |

    Moc dobré, jen jsem krájela mrkev na kolečka, tak se mi to pak z koláče vykotálelo :)
    Příště nebudu líná a budu krájet na proužky...

  2. Julie   07.12.2014 | 20:27 | reagovat |

    Koláč je moc dobrý a studený ještě lepší jak teplý, určitě se k receptu ještě vrátím a děkuji za něj.

  3. Mirka Leonová   28.05.2013 | 11:16 | reagovat |

    Chutnal mi ještě vlahý, ale krájí se líp vychladlý a i tak je výborný :-* . Zkusím příště i s nivou, taky je dost výrazná a máme ji rádi :-P .

  4. Míša   16.03.2012 | 11:59 | reagovat |

    Ahoj! Doporučuju péct bez předpékání těsta, ušetří to čas a těsto je upečený dobře. Na Velikovoce ho chci dělat a tak jsem si ho radši zkusila dřív, aby nedošlo k nechtěnému faux pas. Je to fakt delikatesa a na Velikonoce nebude naposled, jen do něj možná ještě přihodím zmražený hrášek, aby byl ještě hezčí. Všem vřele doporučuju zkusit, je to bomba.

  5. Pištorová Mirka   02.11.2011 | 10:56 | reagovat |

    Před chvílí jsem dojedla poslední kousek a recept si jdu za dobré paměti opsat, je moc dobrý a děkuji za něj.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web