Slaný mrkvový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      kg mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      g sýr čedar nebo jiný pikantnější sýr
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml smetana alespoň 30%
    • petželka -půl svazku
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné těsto odřízneme, dno propícháme vidličkou, aby se nezvedalo nebo na ně nasypeme suché fazole (hrách) a předpečeme cca 10 minut.Pak luštěniny vysypeme a uschováme na další pečení. Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a předvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Pak scedíme a necháme okapat.
2
Okapanou jí rozložíme na těsto. Česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme se smetanou, petrželku najemno nasekáme a vše v misce smícháme, osolíme, opepříme a pomalu vlijeme na těsto s mrkví. Koláč dopékáme ještě 30 - 40 minut, až budeme mít povrch zlatavý a křupavý.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska |

    26. 6. 2016 21:31

    Moc dobré, jen jsem krájela mrkev na kolečka, tak se mi to pak z koláče vykotálelo :) Příště nebudu líná a budu krájet na proužky...

  • Julie
    Julie |

    7. 12. 2014 20:27

    Koláč je moc dobrý a studený ještě lepší jak teplý, určitě se k receptu ještě vrátím a děkuji za něj.

  • Mirka Leonová
    Mirka Leonová |

    28. 5. 2013 11:16

    Chutnal mi ještě vlahý, ale krájí se líp vychladlý a i tak je výborný :-* . Zkusím příště i s nivou, taky je dost výrazná a máme ji rádi :-P .

  • Míša
    Míša |

    16. 3. 2012 11:59

    Ahoj! Doporučuju péct bez předpékání těsta, ušetří to čas a těsto je upečený dobře. Na Velikovoce ho chci dělat a tak jsem si ho radši zkusila dřív, aby nedošlo k nechtěnému faux pas. Je to fakt delikatesa a na Velikonoce nebude naposled, jen do něj možná ještě přihodím zmražený hrášek, aby byl ještě hezčí. Všem vřele doporučuju zkusit, je to bomba.

  • Pištorová Mirka
    Pištorová Mirka |

    2. 11. 2011 10:56

    Před chvílí jsem dojedla poslední kousek a recept si jdu za dobré paměti opsat, je moc dobrý a děkuji za něj.

  • Vlasta
    Vlasta |

    27. 9. 2011 14:40

    Vřele doporučuji! Naprosto parádní, vynikající teplý i studený, chutnal i dorostencům a to je div divů! Dala jsem na rady z komentářů, nepředpékala, není to nutné a ušetří se čas i fazole.

  • Denisa
    Denisa |

    22. 7. 2011 12:57

    Také jsem listové těsto nepředpékala, sýr použila normální cihlu a česneku dala 3 stroužky. Koláč je moc dobrý, mrkev můžem na všechny způsoby ;-) :-P

  • Střapatková
    Střapatková |

    30. 5. 2011 22:25

    vynikající, chutnal nám teplý i studený :)

  • Zdena
    Zdena |

    1. 5. 2011 15:24

    Těsto jsem nepředpékala, nevadilo to vůbec a ta chuť O:-) :-* .Moc dobré i pro manžela masožravce :-) .