Autor:

Slaný mrkvový koláč

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Mrkev 1 kg
Česnek 1 stroužek
Sýr Čedar
nebo jiný pikantnější sýr
200 g
Vejce 2 ks
Smetana
alespoň 30%
200 ml
Petželka
-půl svazku
 
Sůl  
Pepř mletý  
Slaný mrkvový koláč

Postup přípravy:

Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné těsto odřízneme, dno propícháme vidličkou, aby se nezvedalo nebo na ně nasypeme suché fazole (hrách) a předpečeme cca 10 minut.Pak luštěniny vysypeme a uschováme na další pečení. Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a předvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Pak scedíme a necháme okapat.

Okapanou jí rozložíme na těsto. Česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme se smetanou, petrželku najemno nasekáme a vše v misce smícháme, osolíme, opepříme a pomalu vlijeme na těsto s mrkví. Koláč dopékáme ještě 30 - 40 minut, až budeme mít povrch zlatavý a křupavý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
5 14 5 1
Marinovaná makrela s koprovou remuládou a hráškovým pyré Předkrm podle Radka Kašpárka: Marinovaná makrela Články z

Komentáře k receptu: Slaný mrkvový koláč

Komentáře

  1. girlska   26.06.2016 | 21:31 | reagovat |

    Moc dobré, jen jsem krájela mrkev na kolečka, tak se mi to pak z koláče vykotálelo :)
    Příště nebudu líná a budu krájet na proužky...

  2. Julie   07.12.2014 | 20:27 | reagovat |

    Koláč je moc dobrý a studený ještě lepší jak teplý, určitě se k receptu ještě vrátím a děkuji za něj.

  3. Mirka Leonová   28.05.2013 | 11:16 | reagovat |

    Chutnal mi ještě vlahý, ale krájí se líp vychladlý a i tak je výborný :-* . Zkusím příště i s nivou, taky je dost výrazná a máme ji rádi :-P .

  4. Míša   16.03.2012 | 11:59 | reagovat |

    Ahoj! Doporučuju péct bez předpékání těsta, ušetří to čas a těsto je upečený dobře. Na Velikovoce ho chci dělat a tak jsem si ho radši zkusila dřív, aby nedošlo k nechtěnému faux pas. Je to fakt delikatesa a na Velikonoce nebude naposled, jen do něj možná ještě přihodím zmražený hrášek, aby byl ještě hezčí. Všem vřele doporučuju zkusit, je to bomba.

  5. Pištorová Mirka   02.11.2011 | 10:56 | reagovat |

    Před chvílí jsem dojedla poslední kousek a recept si jdu za dobré paměti opsat, je moc dobrý a děkuji za něj.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web