Autor:

Zadělávané fazolky

Střední
Ingredience
Hovězí maso 500 g
Olej 2 lžíce
Sůl  
Máslo 60 g
Hladká mouka 30 g
Fazolové lusky 500 g
Cibule 1 ks
Pepř mletý  
Cukr  
Ocet  
Zadělávané fazolky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka. Uvařené maso vyjmeme a vývar si ponecháme. Z másla mouku připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Fazolky omyjeme a konce odkrojíme. Na rozehřátém oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem z masa. 100 ml vývaru si necháme na rozředění jíšky, kterou dobře prošleháme a přidáme k poloměkkým fazolkám. Na mírném ohni ještě 20 minut povaříme. Fazolky ochutíme cukrem, octem, dobře promícháme a přidáme kostky masa. Vše společně krátce prohřejeme. Teplé fazoly s masem rozdělíme na talíře a podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.29 7 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Zadělávané fazolky

Komentáře

  1. pippiva   15.05.2011 | 17:35 | reagovat |

    Velice chutne, jen diky mym tupym nozum jsem nebyla schopna nakrajet uvarene maso na kostky, takze bylo spis natrhane, ale to na chuti neubralo. ;-)

    1. pippiva   16.05.2011 | 13:24 | reagovat |

      ...jeste pridavam foto s "natrhanym" masem. :-[

  2. pippiva   14.05.2011 | 16:47 | reagovat |

    Prosim opravit mnozstvi oleje v ingrediencich.

    1. Tereza T   16.05.2011 | 10:37 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  3. Miluška   22.10.2006 | 22:20 | reagovat |

    Já přidávám k fazolkám ještě mrkev na kolečka a hrášek. Moc dobré jídlo.....

  4. Sabrina von Gathen   14.04.2005 | 16:41 | reagovat |

    Prave jsme dojedli tyto vynikajici fazolky. ale myslim ze asi brzo si pujdu pro druhy pridavek:-))) to bylo fakt dobry, lehky a celkem is snadny na uvareni. doporucuji vyzkouset. pa Sabrina

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web