Autor:

Pravý segedínský guláš

Snadné
Ingredience
Vepřová plec
nebo kýty - bez kosti
1,4 kg
Cibule
velká
3 ks
Bobkový list
velký
3 ks
Nové koření
5-7 kuliček
7 ks
Kysané zelí 1 kg
Masox 2 kostka
Mletý kmín 1 špetka
Mletá paprika
40-50 sladká
50 g
Zakysaná smetana 500 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Máslo 40 g
Pravý segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento postup opakujeme min. 2x.

Mezitím na drobno nakrájíme cibuli, kysané zelí zbavíme šťávy (šťávu ale nevyhazujeme) a taktéž nakrajíme. Až se maso bude naposledy vyvařovat, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce osmažíme a maso opět zalijeme vodou, tentokráte ale do poloviny objemu hrnce (cca 1/2 l ), přidáme koření (paprika, kmín, bobkový list, nové koření, špetka pepře) a masox, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 min. na mírné plotýnce. Po deseti min. přidáme zelí a trochu šťavy z něj a opět nechám tak pět min. podusit. Poté už jen pomalu a za stáleho míchání (aby se nezdrcla) přidáváme kysanou smetanu a necháme pět min. provařit, sůl přidáváme dle chuti ale není většinou potřeba. Pokud je guláš příliš řídký, zahustíme hladkou mokou.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2-
3.78 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 23x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pravý segedínský guláš

Komentáře

  1. edita   15.10.2016 | 9:38 | reagovat | závadný

    Do segedínského guláše určitě nepatří máslo ale sádlo. Masox ten bych tam také nedávala.

  2. jirka   02.01.2016 | 13:13 | reagovat | závadný

    tohle je urážka slova pravý i původu pokrmu Maďarska. Autor navíc není k dohledání, hamba

  3. Di   12.04.2015 | 14:20 | reagovat | závadný

    An má pravdu, tady je ten masox úplně zbytečný, je tam přece spousta masa, zelí, koření. "Pravý" Maďar by ho tam asi sotva cpal, a už vůbec by nepodával guláš s knedlíkama!

  4. Lili   02.03.2015 | 15:06 | reagovat | závadný

    Moc dobrý, díky za receptík :)
    Nechápu proč hodně z vás kritizuje masox? Já třeba nemám čas si připravit pravý hovězí vývar... Ale kdo má, at ho tam dá, nebo dá jen vodu... co na tom...
    Dobré to bude i tak :)

    1. jirka   02.01.2016 | 13:10 | reagovat | závadný

      Být vámi, už se k receptům nebo jejich kritice nevyjadřuju. Jestli je pro vás to samé pravý hovězí vývar, vývar z masoxu a voda, nemáte nárok.

  5. ŽRAVKA   28.02.2015 | 10:17 | reagovat | závadný

    PŘIDAVAM BUČEK V POERU 1/1

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web