Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
3
3 2 Pravý americký Apple Pie 5 1
Autor:

Pravý americký Apple Pie

360 minut PT0H360M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Polohrubá mouka 350 g
Sůl 1,25 lžička
Cukr krupice 80 g
Hnědý cukr 55 g
Máslo 260 g
Jablka
sladká
1,1 kg
Citronová šťáva 1 lžíce
Skořice - mletá 3/4 lžička
Muškátový oříšek 1/4 lžička
Kukuřičný škrob 1 lžíce
Pravý americký Apple Pie

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm.

Náplň: Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g cukru krupice a 55 g hnědého cukru. Přidejte citronovou šťávu, skořici, muškátový oříšek a čtvrt lžičky soli.

Pořádně promíchejte a nechte 3 hodiny odstát. Po třech hodinách přeceďte vzniklou směs přes cedník po dobu cca 30 minut) a do nádoby zachyťte vzniklou šťávu (mělo by jí být cca půl hrníčku - 120 ml). Do jablek nyní vmíchejte kukuřičný škrob. Do vzniklé šťávy přidejte 30 g másla. Strčte do mikrovlnky a pusťte na plný výkon, dokud z hrníčku nezmizí cca 1/3 objemu a vzniklá směs nebude mít syrupovou hustotu.

Těsto: Smíchejte mouku, čajovou lžičku soli a 30 g cukru krupice. Přidejte 230 g másla a promíchejte, než vznikne jemné těsto. Pokud bude stále moc suché, přilejte trochu vody. Ideální stav je pěkně pevné těsto, které vyválejte do koule. Tu rozdělte na dvě stejné poloviny a vyválejte z nich dvě placky. Obě dejte na 1 hodinu do ledničky, aby ztuhly.

Výroba koláče: Po 1 hodině vyndejte těsto a dejte ho na pomoučněnou podložku. Vyválejte kruh o průměru 30 cm. Těsto vložte do pečicí nádoby a ořízněte zbytky. Nechte asi 1 cm přes okraje rezervu. Přikryjte fólií a vložte opět do ledničky. Z druhé části těsta vyválejte také placku cca o průměru 30 cm, položte na pečicí papír a dejte také do ledničky.

Po cca 15 minutách vyndejte těěsto na pečicím papíru z ledničky a nechejte 10 minut odstát při pokojové teplotě. Mezitím vyndejte z ledničky pečicí nádobu s druhým těstem a vložte do něj směs jablek. Zalijte rovnoměrně sirupem z jablečné šťávy. Navlhčete vodou okraje vrchního těsta a koláč s ním přikryjte. Prsty spojte obě čísti těsta tak, aby nikde nybla mezera, kterou by unikala šťáva. Na povrchu koláče udělejte pět 5 cm čezů nožem, aby měla kudy unikat pára.

Pečení: Předehřejte troubu na 220 °C. Koláč dejte na nejnižší pozici a pečte cca 30 minut. Poté zakryjte vrch koláče alobalem nebo pečicím papírem, aby se zabránilo zhnědnutí povrchu a pečte dalších 20 minut.

Než koláč naříznete, nechte ho zhruba 3 - 4 hodiny chladnout, ale to se vám určitě nepovede, protože ho budete chtít zdlábnout ještě horký. Ale věřte, že mnohem lepší je studený, kdy těsto nasaje vlhkost z náplně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Reklama
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Pravý americký Apple Pie

Komentáře

  1. Adam   05.07.2013 | 14:08 | reagovat | závadný

    Jak velká je koláč pro 4 lidi??? :-)

  2. Monika   02.02.2011 | 13:59 | reagovat | závadný

    Koláč je výborný, akorát se těsto drobí, ale po přidání jednoho vejce už to bylo OK :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Svačiny do kabelky, které vám konečně pomohou zhubnout Svačiny do kabelky, které vám konečně pomohou zhubnout
Čtenářka Sylva: Skokem pod jedoucí autobus chtěl zachránit náš vztah Čtenářka Sylva: Skokem pod jedoucí autobus chtěl zachránit náš vztah
Podívejte se na všechny nevěsty z Ulice: Která se vám líbí nejvíc? Podívejte se na všechny nevěsty z Ulice: Která se vám líbí nejvíc?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web