Autor:

Apple Pie II.

90 minut PT0H90M
Snadné
Těsto
Hladká mouka 400 g
Máslo
nakrájené na kostičky
250 g
Sůl
špetka
 
Studená voda
cca asi jeden hrníček, poznáte podle tuhosti těsta
150 ml
Náplň
Hnědý cukr
1/2 šálku - není povinné můžete nahradit i klasickým cukrem
 
Cukr krystal
1/2 šálku
 
Máslo 50 g
Voda
1/4 šálku - od oka
 
Skořice - mletá
1/2 šálku - dle chuti
 
Jablka
5-7 nakrájených jablek
 
Apple Pie II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

První si připravíme těsto. Mouku, sůl a máslo dáme do misky. Spracujeme máslo do mouky dokud nevznikne „strouhanka“ tak at těsto nelepí. Pak pomalu přilívame po troškách studenou vodu a spracováváme těsto dokud nebude drzet pohromade ale ensmí být lepkavé. Pokud se těsto lepí přidali jste moc vody. Pokud těsto nedrží dohromady přidali jste málo vody. Pak odležíme 20-30 minut v igelitovém sáčku v lednici.

Pak si připravíme polevu. Cukr, máslo, vodu, skořici přivedeme spolu do varu a když začne bublat odstavíme směs. Připravíme jablka do mísy pokud jsou dost sladké pokapeme citronovou šťávou. Když se těsto odleží tak ho rozdělíme. 1/3 dáme bokem a zbylé 2/3 rozválíme do velkého kruhu dle formy. Těsto rozprostřeme do formy i po bocích a dnu formy.

Jablka vysypeme do formy na těsto. Ze zbytku těsta vyválíme menší kruh podle vršku koláče a nakrajíme na pruhy a položíme na jablka. Můžete pruhy i proplést mezi sebou. Na boku pruhy spojíme s okraji koláče. Polijeme polevou každý kousek těsta a jablka. Do vyhřáte trouby vložíme koláč.

Pečeme dokud těsto koláče nebude zlate cca 60 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Apple Pie II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web