Skořicové šneky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      dl mléko
    • 75
      g máslo
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce kardamom mletý
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 250
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 50
      g máslo změklé
    • 50
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce skořicový cukr
  • Na pomazání
    • 1
      ks vejce může být potřeba i víc, záleží na tom, kolik vyjde šneků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme si troubu na 170°C. Rospustíme máslo a smícháme s vlažným mlékem.
2
Vedle v misce rozdrobíme kostku droždí a rozmícháme s mlékem a máslem. Přidáme 2 lžíce cukru krystal, kardamon, sůl a polohrubou mouku a vyšleháme lehké a vláčné těsto, které necháme v !TEPLE! 30 minut vychladnout.
3
Mezitím vymícháme směs ze změklého másla, cukru krystal a skořice.
4
Vykynulé těsto rozválíme na obdélníkový tvar a namažeme rovnoměrně připravenou náplní. Poté srolujeme a nakrájíme (na plátky asi 2,5 cm tlusté, nemusíte se bát, protože se při pečení zatáhnou, takže pokud je máte moc tenké tak jsou pak tvrdé). Necháme na plechu asi 30 minut odpočívat.
5
Poté rolky potřeme rozšlehoným vajíčkem, ať se lesknou, a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C cca 13 minut.
6
Pokud chcete, aby byly vaše rolky úplně jako ty z Ikea, tak je před tím, než je dáte do trouby, posypete cukrem, který se prodává ve velkých krystalkách (viz. obrázek).

Komentáře k receptu

  • bara.sedlackova99
    bara.sedlackova99 |

    9. 7. 2014 20:38

    co?

  • Zdena
    Zdena |

    9. 7. 2014 12:41

    www.devceuploty.cz

  • Zdena
    Zdena |

    9. 7. 2014 12:09

    ikea kanelbullar