Skořicové šneky

Snadné
Těsto
Mléko 1 dl
Máslo 75 g
Droždí 1 kostka
Sůl 1 špetka
Kardamom mletý 2 lžíce
Cukr krystal 2 lžíce
Polohrubá mouka 250 g
Náplň
Máslo
změklé
50 g
Cukr krystal 50 g
Skořicový cukr 2 lžíce
Na pomazání
Vejce
může být potřeba i víc, záleží na tom, kolik vyjde šneků
1 ks
Skořicové šneky

Postup přípravy:

Předehřejeme si troubu na 170°C. Rospustíme máslo a smícháme s vlažným mlékem. Vedle v misce rozdrobíme kostku droždí a rozmícháme s mlékem a máslem. Přidáme 2 lžíce cukru krystal, kardamon, sůl a polohrubou mouku a vyšleháme lehké a vláčné těsto, které necháme v !TEPLE! 30 minut vychladnout.
Mezitím vymícháme směs ze změklého másla, cukru krystal a skořice.
Vykynulé těsto rozválíme na obdélníkový tvar a namažeme rovnoměrně připravenou náplní. Poté srolujeme a nakrájíme (na plátky asi 2,5 cm tlusté, nemusíte se bát, protože se při pečení zatáhnou, takže pokud je máte moc tenké tak jsou pak tvrdé). Necháme na plechu asi 30 minut odpočívat.
Poté rolky potřeme rozšlehoným vajíčkem, ať se lesknou, a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C cca 13 minut.
Pokud chcete, aby byly vaše rolky úplně jako ty z Ikea, tak je před tím, než je dáte do trouby, posypete cukrem, který se prodává ve velkých krystalkách (viz. obrázek).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Skořicové šneky

Komentáře

  1. bara.sedlackova99   09.07.2014 | 20:38 | reagovat |

    co?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web