Hrnková kávová buchta

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: koncza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžíce instantní káva
    • 1
      balíček prášek do pečiva půlka balíčku
    • 1
      balíček čokoládová poleva nebo citronová
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 120
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny. Vše řádně promícháme a nalijeme do kulaté formy (vymazané). Dáme péct cca 20 - 30 min na 180°C
Zařazení: Moučníky Dorty Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Akaschka
    Akaschka |

    5. 9. 2016 06:46

    myslím, že můžu říct, že tahle buchta je naprosto skvělá a vděčná...díky moc za recept:)

  • David K
    David K |

    30. 8. 2016 13:47

    Nepíše se jestli se to má vysypat nebo ne?

  • Alča
    Alča |

    24. 1. 2016 15:37

    Tak kolik toho prášku do pečiva - l balíček, nebo půlka balíčku. Je tam uvedeno obojí. :-(

  • Sasha
    Sasha |

    26. 10. 2015 18:41

    Výborná. Dělala jsem bez rumu a bez polevy, kávy jsem dala dvě lžíce a nasekala hořkou čokoládu do těsta. Chuť skvělá, není suchá, moc chutná. Děkuji za recept

  • Eva
    Eva |

    12. 6. 2015 18:28

    Vážit mlíko? Jinak já vážím tak, že když mám váhu s miskou, použiju třeba igelitový pytlík nebo kus potravinářské fólie. do něj odvážím máslo. Na sypké věci se dá využít pytlík od mouky.... :-)

  • Eva
    Eva |

    12. 6. 2015 18:28

    Vážit mlíko? Jinak já vážím tak, že když mám váhu s miskou, použiju třeba igelitový pytlík nebo kus potravinářské fólie. do něj odvážím máslo. Na sypké věci se dá využít pytlík od mouky.... :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    10. 5. 2015 13:19

    Výborná, mokrá..jen se musi delat o neco dyl nez je tu napsané :-)

  • Dašetka
    Dašetka |

    25. 2. 2015 13:04

    Chtela jsem se jen optat ta kava se tam nalije hotova a nebo se tam dava lzicka rovnou ze sackt? Dekuji :-!

  • pepibubu
    pepibubu |

    16. 2. 2014 10:24

    Tak 300 ml je přece jeden velký hrnek a 120 g másla je menší půlka, to přece vážit nikdo nemusí ;-)

  • Janos
    Janos |

    11. 11. 2012 13:32

    Už to mám 8-)

  • Janos
    Janos |

    11. 11. 2012 13:30

    Tak se mi povedlo dát tam fotku dvakrát =-O Jak se to dá smazat???

  • Janos
    Janos |

    11. 11. 2012 13:19

    Rum jsem doma neměl:o( a místo kakaa jsem přidal jednu lžíci kávy. Je přece kávová :o) Je skvělá (i bez rumu:o)). Dávám za jedna.

  • Ivana
    Ivana |

    30. 10. 2012 17:58

    :-D Tak kostka másla má 250g co chcete prosím vážit? O:-)

  • Verča :)
    Verča :) |

    31. 1. 2012 15:05

    Tak si ji někdy určitě upečeme :) ;-)

  • Irča
    Irča |

    7. 1. 2012 14:53

    Nepochopila jsem proč tomu říkají hrnková , když mlíko i máslo stejně musím vážit....takže zašpiním váhu i hrnek...... :-! ...zkusím ji...snad bude výsledek stát za to.

  • lucousek
    lucousek |

    30. 10. 2011 11:49

    Buchta výborná, skvělá. Dala jsem do ní ještě kousky čokolády a buchta byla hned pryč.... :-)

  • Lúca
    Lúca |

    30. 9. 2011 19:04

    Jdu na to...snad se povede :-!

  • Tomáš
    Tomáš |

    5. 8. 2011 15:10

    je fakt dobrá ja sem do ní jeste přidal nutelu kterou sem rospustil v tom pomeru mléka a místo rumu vaječnej koňak....díky za recept je moc dobrá <3 <:-) <:-)

  • nnln
    nnln |

    30. 4. 2011 13:19

    taky myslím, že je na hotovou buchtu.. ale když už kousek té čokolády zbyl tak co s ní:) čokoládu na vaření doma nikdo nejí.. ale buchta je vážně výborná! jen možná příště dám trochu víc té kávy, ať je její chuť ještě výraznější. ale buchta je vláčná a krásně naskočila, takže doporučuji! přidávám i foto, ale pekla jsem v remosce, tak nemá moc hezký tvar.. ale za tu úsporu energie a času a patlání s vymazáváním ten tvar prostě oželím ;-)

  • Klára K.
    Klára K. |

    30. 4. 2011 11:45

    Mám za to, že tá poleva má ísť na hotovú buchtu ako poleva. Ale iste si nič tým, že si ju nasekala do cesta, nepokazila, ale zrejme sa niečo žiada na vrch po upečení.

  • nnln
    nnln |

    30. 4. 2011 10:07

    buchta už se peče, tak jsem zvědavá:) jen si nejsem jistá, kam patří ta poleva.. jelikož je uvedeno citronová nebo čokoládová, spíš bude na hotovou buchtu než do těsta, ale v postupu o tom nic není.. stejně ale polevu nemám, ale zbyla mi doma půlka čokolády na vaření tak jsem ji do těsta nasekala. tím se určitě nic nepokazí:)

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    15. 4. 2011 23:54

    Ahoj. Zrovna před chvilkou jsem buchtu dopekla a brzyčko ochutnala. Je moc dobrá určitě doporučuji udělat. Kdo chce více těsta ať si udělá dvojtou dávku.