Apple cupcakes

Hodnocení:

Moje:

15 minut
12
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 190
      g hladká mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 175
      ml mléko
    • 25
      ml olej
    • 1
      ks vejce
    • 75
      g cukr krystal
    • 3
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 1
      ks jablka karamelizované
  • Na dozdobení
    • mleté mandle
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžička med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem. V druhé míse šlehačem našleháme mléko s olejem, cukrem a vejcem. K druhé směsi přimícháme směs první a do těsta přidáme skořici a vanilkové aroma.
2
Směs nalijeme do papírových košíčků nebo do vymazané a vysypané formy na muffiny. Do každého košíčku přidáme kapku nastrouhaných jablek (díky nim budou cupcakes vláčné). Jablka v těstě trochu promícháme.
3
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C okolo 20 minut.
4
Můžeme dozdobit ušlehanou smetanou, karamelizovanými plátky jablek či posypat mandlemi.
Zařazení: Moučníky Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    26. 3. 2015 08:16

    jistě - a určitě si to zasloužilo pětku... zamyslete se nad sebou... jak u té skořice, tak u aroma jednak záleží na osobních preferencích a jednak na kvalitě a druhu používaných surovin.. Např. aroma je slabé a nedá se porovnat s extraktem... a když k tomu máte takové výhrady už v základu, tak to raději nedělejte... nebo si to upravte podle svého - zapojte trochu mozeček (vadí mi 3 lžičky skořice tak tam asi dám míň, ne?) =-O

  • beluo
    beluo |

    25. 3. 2015 20:04

    Zadnej Cupcake - obycejna buchta. Cupcake ma byt nadychanej. Tady je moc mouky. Misto oleje dejte maslo, 3 lzicky skorice jsou moc a aroma max. 3 kapky. A kdyz pridate jablka hned do testa, tak to skoro nenaskoci.

  • beluo
    beluo |

    25. 3. 2015 19:56

    Tohle není recept na Cupcakes - je to obycejna buchta. Cupcake ma byt nadychanej, misto oleje- maslo a hlavne min mouky. A kdyz rovnou pridate jablka, tak to skoro nenaskoci. Tri lzicky skorice je moc a aroma max. 3 kapky.

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    19. 1. 2014 17:15

    já se tady asi zastanu autora: ono to záleží na velikosti formiček ... já mám silikonový a ty jsou asi nejmenší, pak jsem pekla v plechu, který vypadá jako na obrázku, ale díry byly větší... a pak v obchodech mají obří... no a pak záleží na tom, jak moc je naplníte... a tady vypadají opravdu malinký... ono se to množství/počet porcí těžko odhaduje, tak bych to množství kusů autorovi nijak nevyčítala... :-) na kolik kousků to vyšlo vám? - jen tak pro informaci pro ostatní?

  • althea
    althea |

    19. 1. 2014 16:37

    Je to dobré, ale na 12 ks toho opravdu není. A přístě asi jablka spíše zamícháme přímo do těsta před nandaváním do košíčků.

  • Milena Růžičková
    Milena Růžičková |

    7. 11. 2012 20:48

    Vnoučata mě přemluvila aby jsem jim udělala něco z jablek. Oni mají hrozně rádi ty muffiny a tak to jdu zkusit zatím to vypadá výborně,ale hlavně mě to provonělo celý barák, tak uvidíme.