Apple crumble

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 12
Ingredience
Jablka
větší
3 ks
Celozrnná mouka
Lze nahradit obyčejnou moukou
250 g
Polohrubá mouka 250 g
Máslo
Lze nahradit magrarínem, ale není to tak dobré
200 g
Hnědý cukr
Lze nahradit obyčejným cukrem
50 g
Moučkový cukr 50 g
Voda  
Apple crumble

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

1. Oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky.
2. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut.
3. (Lze dělat při vaření jablek.) Do misky dáme všechnu mouku (celozrnnou i klasickou), máslo, bílý cukr a dobře rozmícháme.
4. Uvařená jablka nalijeme i s vodou (!) do něčeho, v čem budeme péct (uzavřený pekáč, pečící miska...) a nasypeme na to připravenou směs (z bodu 3.).
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů (celsia) po dobu 30 minut.
6. Lze servírovat se šlehačkou, zmrzlinou, kakaem, kávou...

TIP: Od kamaráda jsem se dozvěděla, že to chutná výborně, když se před pečením dá navrch karamel (aby se při pečení roztekl), ale to nemám vyzkoušené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 5x)
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Apple crumble

Komentáře

  1. Cammeron   11.01.2015 | 12:59 | reagovat | závadný

    Úžas :-)

  2. ČernáLuna   06.04.2014 | 13:44 | reagovat | závadný

    Přesně jak psala TheKacabi - absolutně nevyvážený poměr těsta a jablek. Crumble může být skvělý dezert, ale určitě ne podle tohoto receptu. Dávala jsem jablek dvakrát tolik, ale stejně to bylo jako poušť.

  3. Hanka PAT   23.02.2014 | 14:34 | reagovat | závadný

    Dobry den,
    Malo jablek (ja dala jednou tolik a stejne mi prebyvala mouka). Vysledek moc nedrzi pohromade, ale chutna.

    1. TheKacabi   23.02.2014 | 15:18 | reagovat | závadný

      "Crumble" znamená anglicky drolit se - takže to opravdu nemá držet pohromadě....

      nedivím se - té mouky je příliš a jablek příliš málo. Navíc Jablka se nemají předvařit a už vůbec se nemají dávat do pekáčku s vodou!!! Troufám si to tvrdit, protože mě to učili Angličané a navíc žádný z receptů z britských kuchařek (kterých mám doma požehnaně) se ani trochu neblíží tomu, co je výše popsáno.

      Najděte si jiný recept.

      1. TheKacabi   23.02.2014 | 15:36 | reagovat | závadný

        např. toto je pěkný recept: http://www.recepty.cz/recept/jablkovy-crumble-5010 ...

        tady je alternativa se drobenkou ze sušenek http://www.recepty.cz/recept/crumble-s-jablky-149542

        nebo drobenka z mouky a ovesných vloček http://www.recepty.cz/recept/crumble-s-ostruzinami-153031

  4. almiros   22.06.2013 | 21:24 | reagovat | závadný

    Je to výborné. Doporučuji podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web