Anýzové žaludy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kads

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g moučkový cukr
    • 140
      g hladká mouka
    • 40
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička anýz
    • rybízová marmeláda
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu.
2
Po vychlazení z těsta vyválet váleček o průměru 1 cm a nařezat 5cm kousky. Před uložením na plech vyložený pečícím papírem můžete každý váleček na obou koncích zboku mírně přimáčknout, aby hrany nebyly ostré. Mezery je nutné mít asi 1,5 až 2 cm. Z jedné dávky je 50 kusů, které se vejdou na 1 plech.
3
Pečte 13-15 min. při 180 stupních v horkovzdušné troubě.
4
Upečené kousky slepit rovnější částí k sobě rybízovou marmeládou. Jeden konec slepeného cukroví namočit v čokoládě a efekt žaludu je hotov. ;-)
5
Doporučuji péci v předstihu a nechat uležet/změknout.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ookami
    Ookami |

    25. 12. 2012 15:24

    Jsou výborné, křehké. Dělala jsem z dvojité dávky, ale těsto mi vyšlo jinak než mělo. Takže jsem naplnila formičky na ořechy.

  • Gab
    Gab |

    22. 12. 2012 12:39

    Výborné! Jedna dávka už zmizela, jdu dělat další, pro jistotu dvojitou. MŃam. Čokoládou jsem to polila celé. Díky za recept!