Autor:

Tvarohový tunel plněný ovocem

Obtížné
Těsto
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 4 lžíce
Polohrubá mouka 4 lžíce
Kakao 2 lžíce
Hořká čokoláda 1 lžíce
Pečící papír  
Náplň
Tvaroh 250 g
Máslo 200 g
Moučkový cukr 150 g
Kiwi
nebo banán či jiné ovoce
3 ks
Alobal  
Poleva
Čokoláda na vaření 150 g
Máslo 1 lžíce
Tvarohový tunel plněný ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem a ve vyhřáté troubě upečeme (asi 180 °C, 10 min.).

Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír. Z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet. Zbylou, větší částí plátu formu vyložíme a části převyšující boky formy odřízneme. Vyloženu formu naplníme polovinou náplně.

Kiwi oloupeme, překrojíme na polovinu, naskládáme na náplň a přikryjeme zbylou naplní. Na ni položíme odřezaný pás plátu, zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučnik dáme ztuhnout do chladničky. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Můžeme posypat kokosem.

Náplň: utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh.

Poleva: necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.33 12 5 1
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový tunel plněný ovocem

Komentáře

  1. MARIE   24.09.2012 | 19:20 | reagovat |

    Tunel je vynikající,dala jsem 400g tvarohu,120g másla a jen 70g cukru a je to sladké až dost.Peču na 180°C tak 7-8 minut.Plát nechám vychladnout na desce,vůbec se netrhá a je krásně ohebný.Určitě vyzkoušejte!!!Sklidila jsem velký úspěch. :-[

  2. Ivana Šlapáková   22.05.2010 | 9:06 | reagovat |

    Peču pravidelně , je to jemnější Střecha a BB sušenek v jiném provedení. U obou do tvarohu dávám méně másla /mám domácí tvaroh/ a plesknu tam trochu zakysané smetany a aby to nebylo zas tak moc zdravé, nasypu trošku Tangu - citron, pomeranč nebo broskev. Jinak ověřená 1.

  3. tereza   08.04.2007 | 10:20 | reagovat |

    vyborny tunel!!!dvaam do nej kiwi,banan i jahody a kren delam z pul masla a 1 a pul vanicky tvarohu! vyborne!!

  4. Di   08.01.2007 | 18:49 | reagovat |

    Bebo, našla jsem Váš příspěvek až teď. Normální klasika 37 x 27 a forma na srnčí hřbet (ne na hranatý chlebíček).

  5. beba   29.11.2006 | 11:44 | reagovat |

    Môžete prosím uviesť veľkosť plechu, na akom treba piecť? Ďakujem

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web