Autor:

Tvarohový tunel plněný ovocem

Obtížné
Těsto
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 4 lžíce
Polohrubá mouka 4 lžíce
Kakao 2 lžíce
Hořká čokoláda 1 lžíce
Pečící papír  
Náplň
Tvaroh 250 g
Máslo 200 g
Moučkový cukr 150 g
Kiwi
nebo banán či jiné ovoce
3 ks
Alobal  
Poleva
Čokoláda na vaření 150 g
Máslo 1 lžíce
Tvarohový tunel plněný ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem a ve vyhřáté troubě upečeme (asi 180 °C, 10 min.).

Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír. Z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet. Zbylou, větší částí plátu formu vyložíme a části převyšující boky formy odřízneme. Vyloženu formu naplníme polovinou náplně.

Kiwi oloupeme, překrojíme na polovinu, naskládáme na náplň a přikryjeme zbylou naplní. Na ni položíme odřezaný pás plátu, zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučnik dáme ztuhnout do chladničky. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Můžeme posypat kokosem.

Náplň: utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh.

Poleva: necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.21 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 14x)
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový tunel plněný ovocem

Komentáře

  1. MARIE   24.09.2012 | 19:20 | reagovat | závadný

    Tunel je vynikající,dala jsem 400g tvarohu,120g másla a jen 70g cukru a je to sladké až dost.Peču na 180°C tak 7-8 minut.Plát nechám vychladnout na desce,vůbec se netrhá a je krásně ohebný.Určitě vyzkoušejte!!!Sklidila jsem velký úspěch. :-[

  2. Ivana Šlapáková   22.05.2010 | 9:06 | reagovat | závadný

    Peču pravidelně , je to jemnější Střecha a BB sušenek v jiném provedení. U obou do tvarohu dávám méně másla /mám domácí tvaroh/ a plesknu tam trochu zakysané smetany a aby to nebylo zas tak moc zdravé, nasypu trošku Tangu - citron, pomeranč nebo broskev. Jinak ověřená 1.

  3. tereza   08.04.2007 | 10:20 | reagovat | závadný

    vyborny tunel!!!dvaam do nej kiwi,banan i jahody a kren delam z pul masla a 1 a pul vanicky tvarohu! vyborne!!

  4. Di   08.01.2007 | 18:49 | reagovat | závadný

    Bebo, našla jsem Váš příspěvek až teď. Normální klasika 37 x 27 a forma na srnčí hřbet (ne na hranatý chlebíček).

  5. beba   29.11.2006 | 11:44 | reagovat | závadný

    Môžete prosím uviesť veľkosť plechu, na akom treba piecť? Ďakujem

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web