Autor:

Jerky - sušené maso

Střední
Ingredience
Hovězí roštěná 750 g
Pepř celý 1 lžíce
Grilovací koření 1 lžíce
Mořská sůl 1 lžíce
Sojová omáčka 2 lžička
Jerky - sušené maso

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Hovězí, Slané

Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe antibakteriálním). Horkou vodou přelijte prkénko, nože, misku a neutírejte.
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.

Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.

Pozn.: Z 750 g hovězí roštěné je 265 g čistého produktu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Jerky - sušené maso

Komentáře

  1. pajadan   23.01.2015 | 11:57 | reagovat | závadný

    Já dělám sušené maso i ze zvěřiny ze srnčího. Maso nenapichuji na špejle, ale dávám normálně na pečící papír a nepoznal jsem rozdíl. Pod papír dávám třeba čínské hůlky a jiné dřevěné "podložení", aby to vytvořilo jakýsi rošt a maso nebylo přímo na plechu (s mezivrstvou pečícího papíru). Ušetří to spoustu práce (nemusí se to napichovat) a nezasviní to tolik věcí (nic nekape).

    Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

  2. Pan Banán   11.06.2014 | 19:19 | reagovat | závadný

    Už vidim kterej debil se bude s úsměvem dívat na účet za elektřinu za těch 7-10 hodin zapnuté trouby.

    1. pan rajče   21.09.2014 | 15:32 | reagovat | závadný

      to tě vyjde tak na 70kč :)
      balíček Jerky přes 50kč za 25g masa... :)

    2. mng   26.01.2016 | 20:53 | reagovat | závadný

      V sušičce na ovoce to není tak hrozný, žerou průměrně 0,25kW...

  3. Toviss   01.03.2014 | 11:58 | reagovat | závadný

    100g Jerky ma v v sobě kolem 240kcal což je dobrá energetická hodnota ,vynikájíci na výlety atp

  4. Ivana Přikrylová   11.02.2013 | 20:30 | reagovat | závadný

    Na co se takové maso používá?

    1. kykiryki   11.02.2013 | 22:13 | reagovat | závadný

      Je to taková slaná sušenka...třeba místo brambůrek večer u televize <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web