Jeřabiny v sirupu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jeřabiny
    • 800
      g cukr krupice
    • 40
      ml pálenka z ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jeřabiny opláchněte a nechte na utěrce oschnout. Do litru vody vsypte cukr a vařte, až se rozpustí. Jeřabiny rozdělte do sklenic, rovnoměrně zakapejte pálenkou a zalijte vroucím cukrovým rozvarem.
2
Otevřené sklenice postavte do pekáče vyloženého utěrkou, do poloviny výšky sklenic zalijte vroucí vodou a vařte 20 minut v troubě při 100 °C. Uzavřete, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte jako ovocitou, pikantní chuťovku třeba k sýrům nebo grilovanému masu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.