Autor:

Ježatá kolečka

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 130 g
Kakao 2 lžíce
Žloutek 1 ks
Máslo 120 g
Moučkový cukr 60 g
Hnědý rum 1 lžíce
Na potření :
Marmeláda  
Na zdobení:
Bílek 2 ks
Moučkový cukr 100 g
Kokos 100 g
Ježatá kolečka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech. Je lepší když máte takto připravená kolečka hotová všechna, abyste je mohli ještě za „syrova“ potřít mašlovačkou řidší marmeládou. Připravíme z bílků tuhý sníh, do kterého vmícháme kokos s cukrem. Z této připravené hmoty tvoříme lžičkou „bobečky“ na připravená, natřená kolečka. Pečeme zvolna, dokud nezrůžoví.

Tento recept vypadá sice složitě, ale zato vám ubyde práce se zdobením, obalováním... jelikož je po vyjmutí z trouby již zcela hotové. Kdyby vám zbyla kokosová hmota, můžete jí volně posadit lžičkou na plech a máte čisté kokosky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.92 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 12x)
Reklama
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Ježatá kolečka

Komentáře

  1. AnnaBroty   18.11.2012 | 18:43 | reagovat | závadný

    Kokosky jsou úžasné. Samotně těsto nám sice nechutnalo, ale po spojení s kokoskou... <3

  2. sjuzana   20.12.2011 | 19:52 | reagovat | závadný

    těsto se mi nelepilo, nechala jsem jej pořádně ztuhnout a krásně šly vykrajovat hvězdičky. Nezbyla mi kokosová náplň asi jsem moc dopřávala :-(
    Ale nevadí ,zbylé hvězdičky jsou dobré i tak. Recept výborný, hlavně je vše hotovo najednou <:-)

  3. belledame1   07.12.2011 | 18:08 | reagovat | závadný

    super receptík :-) s těstem se nádherně pracuje, nelepí se , nedrolí vykrajuje má 4 letá dcerka a jde jí to jedna báseň:) Jen místo vykrajovátek hvězdičku jsme použili veverku a kokosové " bobečky" jsme kladli na ocásek. Cukrovíčko vypadá nádherně a taky výborně chutná. :-D Já ho tedy rozhodně nepeču naposledy:)

  4. Dáda   06.12.2011 | 13:22 | reagovat | závadný

    Tak teď jsem dopekla....
    Neměla jsem vykrájovátk ve tvaru malého kolečka, tak jsem nejprve dala hvězdičky. Ty se mi , bohužel, roztekly, nejsou tak hezké jako zde na fotkách... :-( . Navíc jsem tam dala málo toho zdobení, které se tím pádem ještě smrsklo.... Další várka byla kolečka, resp. velká kola, to jsem vykrajovátko mělo. Poučena jsem tam dala hodně zdobení.... Je to lepší, ale ten tvar přece jen nedrží, tak jak má...Nicméně to určitě nedělám naposledy, chuťově je to výborné, tvar netvar <:-) . Pekla jsem při 160st., cca 17-19-min, zdálo se mi to pořád dost měkké, drolilo se to, je fakt ale, že to poté ztvrdne.

  5. Olga   26.01.2011 | 10:48 | reagovat | závadný

    Kolečka jsou výborná, vláčná, nemají chybu. Dělala jsem už několikrát (i mimo vánoce :-) ).
    Jsou vzhledově jiná, atraktivní,

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web